Decret del 13-01-2011 d’aprovació de la modificació del Reglament de règim intern i el projecte educatiu de l’escola bressol “Els Esquirolets” d’Encamp.

Decret d’aprovació de la modificació del Reglament de règim intern i el projecte educatiu de l’escola bressol “Els Esquirolets” d’Encamp

Vist el decret d’aprovació del Reglament de règim intern i projecte educatiu de l’escola bressol “Els Esquirolets” d’Encamp del 6 de setembre del 2007;

Vista la correcció d’errata del 2 d’octubre del 2007, i l’edicte del 18 de febrer del 2009, ambdós publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra;

Atesa la necessitat de modificar alguns aspectes dels articles 5, 6, 8, 9, 14 i 15 del text esmentat en l’apartat anterior, a fi d’aconseguir una millora del funcionament de l’escola bressol;

El Comú d’Encamp, en la seva sessió ordinària celebrada el 13 de gener del 2011 ha aprovat el següent:

Decret

Article primer

L’aprovació de la modificació dels articles 5, 6, 8, 9, 14 i 15 del decret d’aprovació del Reglament de règim intern i projecte educatiu de l’escola bressol “Els Esquirolets” d’Encamp del 6 de setembre del 2007;

Article segon

S’ordena la publicació del text refós de l’articulat del Reglament de règim intern i projecte educatiu de l’escola bressol “Els Esquirolets” d’Encamp, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Encamp, 13 de gener del 2011

Miquel Alís Font

Cònsol major

Reglament

de règim intern i el projecte educatiu de l’Escola Bressol “Els Esquirolets” d’Encamp

Article 1

Funció de la l’Escola Bressol

L’Escola Bressol té una funció social i en cap cas és un substitut de la família sinó que s’entén com a un complement educatiu familiar. Es considera que té una incidència important i directa sobre la salut física i emocional de l’infant i sobre el seu desenvolupament social i intel·lectual. En definitiva la seva funció primordial és educativa.

Article 2

Objectiu de l’Escola Bressol

L’objectiu de l’Escola Bressol és donar un servei als pares o responsables dels infants que afavoreixi el desenvolupament de cada infant, que li permeti adquirir els requisits bàsics per accedir a l’escolaritat i que afavoreixi la integració de l’infant a la cultura andorrana, tot sense discriminacions de cap classe.

Se seguiran les orientacions educatives i pedagògiques segons l’edat dels infants. Aquestes orientacions s’especifiquen al Projecte Educatiu, document que es lliurarà al moment de la inscripció.

Article 3

Organigrama

COMÚ D’ENCAMP

Departament de Social

Direcció

Personal responsable

- Ajudant de direcció

- Educadores

- Auxiliars

- Recepcionista

- Cuineres

- Agents de neteja

El personal de l’Escola Bressol gaudeix de la titulació o certificació acadèmica requerida en l’article 18,19 i 20 del Reglament de guarderies infantils aprovat per Govern en data 27 d’abril del 2005.

Article 4

Distribució dels infants

A l’Escola Bressol “Els Esquirolets” s’acullen infants de 3 mesos fins a 3 anys i es distribueixen en grups en funció de l’edat i desenvolupament psicomotor.

Per efectuar els canvis de classe es tindrà en compte el desenvolupament individual de cada infant i no només la seva edat. En aquest sentit es considera que un infant pot passar d’un grup classe al grup classe superior quan el seu desenvolupament psicomotor i intel·lectual ho permet.

Article 5

Horari i serveis que s’ofereixen

L’Escola Bressol “Els Esquirolets” actualment ofereix un servei d’unes 12 hores diàries segons es detalla a continuació:

L’horari de dilluns a divendres és de 8.00 h a 20.30 h.

L’horari de dissabte és de 8.00 h a 13.30 h.

L’horari se situarà en un lloc ben visible de l’Escola Bressol.

Les modalitats d’horari que s’ofereixen són: dia complet (pensió completa) inclòs dinar i berenar, i horari de mig dia (mitja pensió) de matí amb dinar o bé mig dia de tarda, amb berenar.

Horaris de les tres modalitats:

Pensió completa: l’horari d’assistència és de 8.00 h a 20.30 h de dilluns a divendres i dissabte de 8.00 h a 13.30 h. L’horari d’entrada és de 8.00 h a 10.00 h (salvat que avisin amb antelació de la seva assistència) i de 13.00 h a 13.30 h. L’horari de sortida és de 13.00 h a 13.30 h, de 15.30 h a 16.00 h o a partir de les 17.00 h.

Mitja pensió de matí: l’horari d’assistència és de 08.00 h a 15.30 h. L’horari d’entrada és de 8.30 h a 10.00 h. L’horari de sortida és de 13.00 h a 13.30 h o a les 15.30 h.

Mitja pensió de tarda: l’horari d’assistència és de 13.00 h a 20.30 h. L’horari d’entrada és a les 13.30 h o de 15.30 h a 16.00 h. L’Horari de sortida és a partir de les 17.00 h.

No existeix la modalitat de mitja pensió alterna (combinació de matí i tarda).

En tots els casos, per raons d’ordre i respecte als àpats i a la son dels infants, s’hauran de complir els horaris per tal de no pertorbar el bon funcionament de l’Escola Bressol.

En cas de demandes d’horaris especials, dintre de les modalitats abans descrites, es valorarà la motivació cas per cas i es donarà una resposta raonada als sol·licitants.

De 13.30 h a 15.30 h es farà la migdiada, horari en el que cap infant pot sortir o entrar al centre, excepte per causes justificades.

S’ofereix dinar i berenar: el dinar dels infants és de 12.00 h i el berenar a les 16.00 h.

L’horari dels àpats dels nadons és variable durant l’etapa que prenen biberó. Al començar a prendre aliments sòlids el dinar és de 12.00 h a 13.00 h i el berenar de les 16.30 h a les 17.00 h.

Els menús són supervisats per un pediatre o dietista i no es modificaran salvat en casos puntuals de nens al·lèrgics i/o intolerants alimentaris acompanyats d’una recepta mèdica. Altres eventualitats es valoraran individualment.

Per a la previsió del dinar és obligatori que els pares o responsables avisin al centre abans de les 10.00 h quan preveuen deixar l’infant després d’aquesta hora.

Els pares o responsables han de respectar l’horari fixat i no es permet que entrin a les classes bàsicament per raons d’ordre, seguretat, higiene i bon funcionament de l’Escola Bressol.

Es permetrà l’accés dels pares o responsables a les classes únicament per causa de força major justificada i mitjançant comunicació prèvia a la direcció del centre.

L’Escola Bressol, amb finalitat lúdico-educativa, podrà realitzar durant l’any diferents sortides. Tots els nens de la classe que assisteixin aquest dia faran la sortida prevista i no es farà cap tipus de guàrdia.

Article 6

Inscripció, expedient i fitxa de l’infant

És necessari que els pares o responsables facin una reserva de plaça (preinscripció) quan l’infant sigui nat, en una fitxa concebuda per aquest fi que serà numerada i en la qual, entre altres dades, s’anotarà la data de naixement de l’infant. Tot i amb això, quan la demanda sigui superior a les places disponibles la preinscripció no suposarà un dret per obtenir de manera segura una plaça i en la data desitjada pels pares o responsables. L’existència o no de plaça es comunicarà als pares o responsables amb la màxima antelació possible per tal que aquests puguin fer les previsions necessàries. Es respectarà rigorosament l’ordre de preinscripció i sempre es donarà preferència als infants de pares o responsables residents a la parròquia.

No es farà discriminació en l’admissió i atenció dels infants per raó de procedència, raça, religió, llengua o qualsevol altre criteri contrari al principi d’igualtat.

Abans d’inscriure un infant, els pares o responsables podran visitar l’Escola Bressol i conèixer el reglament i projecte educatiu que la regula.

Per a la inscripció de l’infant, es disposa d’un expedient i una fitxa pels quals serà necessària la documentació següent:

- 2 fotografies de carnet.

- Certificat de naixement.

- Certificat mèdic lliurat per un pediatre o metge de capçalera que acrediti que no pateix malalties que li impedeixin la convivència amb altres infants.

- Fotocòpia del carnet de vacunació.

- Domiciliació bancària.

- Números de la CASS (titular assegurat i infant beneficiari).

- Còpia del justificant de l’assegurança prevista a l’article 14 d’aquest reglament.

La relació de la documentació que es demana serà lliurada als pares o responsables en un full apart.

L’admissió serà definitiva quan l’expedient administratiu sigui complet i els pares o responsables hagin signat el contracte tipus.

Dit expedient consta, entre d’altres, de: full d’inscripció, fitxa d’evolució i hàbits de l’infant, full d’urgència i contracte.

Al moment de fer efectiva la inscripció es lliurarà als pares o responsables els següents documents: calendari anual de l’Escola Bressol, horaris, reglament i projecte educatiu, llista de material de vestir, tarifes, etc.

Article 7

Protecció de dades

Totes les dades personals facilitades pels interessats per a la tramitació de l’expedient administratiu de cada infant, seran tractades de conformitat a la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals.

Article 8
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR