Decret del 12-6-2019 d' estructuració del Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut.

Fecha de publicación13 Junio 2019
Fecha12 Junio 2019
SecciónGovern
Número de Gaceta54
GD20190613_13_11_37

Decret

Vista la Constitució del Principat d' Andorra;

Vista la Llei del Govern, del 15 de desembre del 2000;

Vista la Llei 1/2019, del 17 de gener, de la funció pública,

Vistes la Llei 14/2019, del 15 de febrer, qualificada dels drets dels infants i els adolescents, així com el capítol primer i segon de la Llei qualificada de l' adopció i de les altres formes de protecció del menor desemparat, del 21 de març de 1996; la Llei de garantia dels drets de les persones amb discapacitat, del 17 d' octubre del 2002; la Llei 6/2014, del 24 d' abril, de serveis socials i sociosanitaris, la Llei 1/2015, del 15 de gener, per l' eradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica; la Llei 13/2019, del 15 de febrer, per a la igualtat de tracte i la no - discriminació; el Decret legislatiu del 9-1-2019 de publicació del text refós de la Llei 90/2010, del 16 de desembre, del voluntariat d' Andorra.

Vista la necessitat que els ministeris en què s' organitza l' Administració general responguin a criteris organitzatius basats en l' eficàcia, la racionalitat i la coherència;

A proposta del ministre d' Afers Socials, Habitatge i Joventut, el Govern, en la sessió del 12 de juny del 2019, aprova aquest Decret d' estructuració del Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut amb el contingut següent:

Article 1. Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut

1. El Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut assumeix les competències atribuïdes en matèria general d' atenció social i sociosanitària i protecció social, així com les corresponents a joventut i voluntariat. Així mateix, assumeix també les competències corresponents en matèria d' habitatge.

2. El Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut s' estructura orgànicament en la Secretaria d' Estat d' Afers Socials, Habitatge i Joventut, que integra el Departament d' Afers Socials i Joventut. Aquests es coordinen i planifiquen estratègicament els projectes que cal desenvolupar d' acord amb les línies d' acció establertes i, impulsen les actuacions necessàries per assolir els objectius generals establerts en el seu àmbit de responsabilitat.

3. Sense perjudici de l' autoritat i de les competències que corresponen al ministre d' Afers Socials, Habitatge i Joventut, el departament en què s' estructura el Ministeri opera funcionalment sota la dependència directa de la Secretaria d' Estat d' Afers Socials, Habitatge i Joventut.

4. Atès el caràcter transversal de les competències atribuïdes al Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut, la secretaria d' Estat d' Afers Socials, Habitatge i Joventut, a través del departament i de les àrees que en formen part, es coordinen i col·laboren entre ells i amb la resta dels departaments i serveis de l' Administració general i de les altres administracions públiques. En concret:

a. En l' àmbit sociosanitari, el Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut i la Secretaria d' Estat d' Afers Socials, Habitatge i Joventut es coordinen i col·laboren estretament amb el Ministeri de Salut mitjançant la Comissió interministerial de Serveis Sociosanitaris (CISS), regulada pel Decret de 23 de març del 2016, regulador de la CISS;

b. En l' àmbit de la ocupació, el Ministeri d' Afers Socials, Habitatge i Joventut i la Secretaria d' Estat d' Afers Socials, Habitatge i Joventut col·laboren estretament amb el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, mitjançant les coordinacions que s' estableixin reglamentàriament, a través del Departament d' Afers Socials i Joventut.

Article 2. Secretaria d' Estat d' Afers Socials,Habitatge i Joventut

1. La Secretaria d' Estat d' Afers Socials, Habitatge i Joventut s' estructura orgànicament en:

a. Gabinet Tècnic, Jurídic i de Planificació i Desplegament Estratègic.

b. Departament d' Afers Socials i Joventut.

Article 3. Gabinet Tècnic, Jurídic i de Planificació i Desplegament Estratègic.

Atès que en els darrers anys les problemàtiques en matèria d' habitatge han empitjorat a nivell internacional, constituint en l' actualitat una de les grans preocupacions en la majoria de països que cerquen solucions per tal de garantir el dret d' accés per gaudir d' un habitatge digne. El Govern és conscient de la difícil situació que s' ha produït en matèria d' habitatge aquests darrers temps i per aquest motiu vol impulsar mesures per promoure les condicions necessàries per tal de fer efectiu el que estableix l' article 33 de la Constitució del Principat d' Andorra.

Entre aquestes l' administració té la voluntat de crear l' Institut de l' Habitatge, un fons d' inversió immobiliària destinat a la construcció nova i a la rehabilitació d' edificis actualment en desús, la promoció d' incentius als propietaris que destinin els seus habitatges al lloguer, així com, estudiar i valorar l' efectivitat del sistema actual d' ajuts econòmics a l' habitatge i dels seus criteris d' aplicació, incloent entre d' altres, l' impuls a l' emancipació dels joves.

Per dur a terme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR