Decret del 12-6-2019 d' estructuració i de delimitació de competències del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior.

Fecha de publicación13 Junio 2019
Fecha12 Junio 2019
Número de Gaceta54
SecciónGovern
GD20190613_14_39_39

Decret d' estructuració i de delimitació de competències del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior

Exposició de motius

L' educació, dret fonamental de totes les persones de la nostra societat, ha de tenir una consideració específica dins de les concepcions dels poders públics, que han de treballar per mantenir la qualitat del sistema educatiu i el seu equilibri estructural, i han d' aconseguir una gestió eficaç i rigorosa. Una visió global de l' educació ha d' incloure l' ensenyament obligatori, postobligatori i l' ensenyament superior fent un especial èmfasi en l' aprenentatge al llarg de la vida. L' educació, element clau de socialització, exigeix una reflexió constant i un ajustament del treball de les competències, aptituds i actituds a les dinàmiques de la societat. Aquesta tasca s' ha de desenvolupar amb el doble objectiu de formar ciutadans crítics i responsables i de millorar-ne la seva adequació al món laboral. L' estructura organitzativa del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior es basa en diversos departaments, gestionats per directors, que tenen com a missió la millora de l' educació a través del desenvolupament de les seves àrees i l' enfortiment del treball tranversal. El ministeri s' organitza en els departaments següents: Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana; Departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars; Departament d' Inspecció i Qualitat Educativa; Departament de Formació Professional, Formació d' Adults i Recursos Educatius i Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' estudi. La creació o la modificació d' aquests departaments altera necessàriament algunes de les estructures organitzatives de nivell inferior i deroga l' anterior decret d' estructuració.

A proposta de la ministra d' Educació i Ensenyament Superior, el Govern, en la sessió del 12 de juny del 2019, aprova aquest Decret d' estructuració i de delimitació de competències del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior.

Article 1

El Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior s' organitza orgànicament de la manera següent:

1. Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana

2. Departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars

3. Departament d' Inspecció i Qualitat Educativa

4. Departament de Formació Professional, Formació d' Adults i Recursos Educatius

5. Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' estudi

Article 2. Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana

1. Àmbits d' actuació

El Departament de l' Escola Andorrana i Formació Andorrana té tres àmbits d' actuació que són l' Escola Andorrana en qualitat d' escola pública del sistema educatiu andorrà, la Formació Andorrana com a intervenció educativa en els altres sistemes educatius del país i la formació i la gestió administrativa del personal del sistema educatiu andorrà.

2. Missió

La missió del Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana en l' àmbit de l' Escola Andorrana consisteix a garantir l' educació i la formació dels infants i joves del país de manera que els possibiliti assolir les competències necessàries per al seu desenvolupament integral i la consecució de l' excel·lència en un context d' equitat.

La missió del Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana en l' àmbit de la Formació Andorrana consisteix a assegurar la formació en els trets bàsics de la identitat andorrana en els sistemes educatius altres que l' andorrà.

La missió Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana en l' àmbit de la formació i els recursos humans consisteix a garantir plans de formació al personal del sistema educatiu andorrà dirigits a consolidar la qualitat i a assegurar la solidesa del sistema educatiu andorrà.

3. Funcions

El Departament d' Escola Andorrana i Formació Andorrana té les funcions següents:

a) La direcció pedagògica dels centres de l' Escola Andorrana

b) La direcció i la coordinació administrativa i pressupostària de l' Escola Andorrana i dels centres escolars d' aquest sistema

c) La direcció i la coordinació dels equips directius dels centres de l' Escola Andorrana

d) La promoció del coneixement, la difusió i l' ús de la llengua catalana entre els escolars dels sistemes educatius espanyol i francès

e)La promoció del coneixement i la difusió de la història, la geografia i les institucions d' Andorra entre els escolars dels sistemes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR