Edicte del 19-6-2019 pel qual s' ha acordat l' obertura de la convocatòria dels ajuts de tercer cicle, curs 2019-2020.

Fecha de publicación26 Junio 2019
Fecha19 Junio 2019
SecciónGovern
Número de Gaceta57
GB20190620_13_15_09

Edicte

El Govern té la voluntat d' ajudar i potenciar que la formació en recerca mitjançant els estudis de tercer cicle que culminen amb la defensa de la tesi doctoral.

La recerca i la innovació són cada cop més importants i imprescindibles per enfortir la base científica i tecnològica d' un país, alhora que impulsen i milloren el desenvolupament social i econòmic d' Andorra.

És per aquest motiu que el Govern, a través del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior, promou des de fa dotze anys els ajuts de tercer cicle.

1. Objecte: convocatòria pública que preveu atorgar sis ajuts de tercer cicle, curs 2019-2020 distribuïts en les modalitats següents:

" Modalitat 1. Nous ajuts de tercer cicle: destinats a persones que estiguin en la fase inicial dels estudis de doctorat. Es preveu atorgar dos ajuts de 15.000 euros cadascun.

" Modalitat 2. Ajuts de renovació de tercer cicle: destinats a persones que hagin estat beneficiàries dels ajuts de tercer cicle del Govern d' Andorra en convocatòries anteriors i que compleixin els requisits per demanar-ne la renovació. Es preveu atorgar quatre ajuts de 15.000 euros cadascun.

2. Legislació aplicable: Reglament del procediment per a la concessió i el control de les subvencions i les transferències públiques, del 12 de juliol del 2000.

3. Entitat adjudicadora:

a) Identitat: Govern d' Andorra

b) Data de l' acord: 19-6-2019

c) Organisme que gestiona l' expedient: Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' Estudi del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior

El Govern d' Andorra finança aquesta convocatòria.

4. Documentació reguladora: les bases reguladores d' aquesta convocatòria estan annexades al final d' aquest edicte. També es poden consultar a la pàgina web: http://www.ensenyamentsuperior.ad/recerca o https://www.tramits.ad/plecsdebases. Informació complementària: Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' Estudi, tel. +376 743 300.

5. Lliurament de les sol·licituds:

a) Lloc: Servei de Tràmits, edifici administratiu del Govern, planta baixa, c. Prat de la Creu, 62-64, AD500 Andorra la Vella.

b) Data límit de presentació: dimecres 24 de juliol del 2019, dins de la franja horària d' obertura al públic del Servei de Tràmits.

Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Andorra la Vella, 19 de juny del 2019

Xavier Espot Zamora
Cap de Govern

Bases dels ajuts de tercer cicle, Curs 2019-2020

1. Generalitats

La recerca i la innovació són elements imprescindibles per enfortir la base científica i tecnològica d' un país, alhora que impulsen i milloren el seu desenvolupament social i econòmic.

Esdevenir un país sostenible i pròsper és una de les prioritats del Govern d' Andorra, així com també ho són la promoció de l' excel·lència i la visibilitat i la internacionalització de la recerca. És per això que el Govern, a través del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior, publica aquesta convocatòria per realitzar estudis de tercer cicle que condueixin a l' obtenció del títol de doctor/a.

L' organisme responsable de la gestió de la convocatòria i dels ajuts és el Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' Estudi del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior.

Els ajuts es concedeixen d' acord amb els criteris de publicitat, concurrència i objectivitat.

La legislació aplicable són aquestes bases i el Reglament del procediment per a la concessió i el control de les subvencions i les transferències públiques, del 12 de juliol del 2000.

I. Disposicions comunes

2. Definicions

En el marc d' aquest bases, i segons el Marc andorrà de titulacions d' ensenyament superior (MATES), s' entén per estudis de tercer cicle la formació que condueix a l' adquisició de les competències necessàries per assolir una gran autonomia intel·lectual, conceptualitzar, concebre i posar en pràctica projectes en què els coneixements són innovadors, ampliant el camp d' una disciplina per mitjà d' activitats creatives o de projectes de recerca i innovació, conduents a l' obtenció del títol de doctor/a.

S' entén per ajut de tercer cicle del Govern la dotació econòmica rebuda de manera personal per realitzar estudis de tercer cicle que condueixen a l' obtenció del títol de doctor/a, amb dedicació exclusiva i a temps complet, durant un període global màxim de tres anys. El programa de doctorat ha de ser oficial i reconegut per l' estat on es desenvolupa.

L' ajut es percep anualment en pagaments fraccionats; no obstant això, s' ha de renovar cada any presentant la sol·licitud dins de la modalitat 2 de la convocatòria publicada per a aquest objecte.

3. Descripció dels ajuts

a. Modalitats

Aquesta convocatòria inclou les modalitats següents:

- Modalitat 1. Nous ajuts de tercer cicle: destinats a persones que estiguin en la fase inicial dels estudis de doctorat.

- Modalitat 2. Ajuts de renovació de tercer cicle: destinats a persones que hagin estat beneficiàries dels ajuts de tercer cicle del Govern d' Andorra de la convocatòria del curs 2018-2019.

b. Dotació

La dotació global de la convocatòria és de 90.000 euros distribuïts de la manera següent:

- Modalitat 1. Nous ajuts de tercer cicle: es preveu atorgar dos ajuts nous.

- Modalitat 2. Ajuts de renovació de tercer cicle: es preveu renovar quatre ajuts.

L' import assignat a cadascun dels ajuts és d' un màxim de 15.000 euros anuals, és a dir, 1.250 euros mensuals, distribuïts durant el període de gaudi de l' ajut.

L' ajut es percep anualment en pagaments fraccionats; no obstant això, s' ha de renovar cada any tot presentant la sol·licitud dins de la modalitat 2 de la convocatòria publicada per a aquest objecte.

Per al curs 2019-2020, l' import de l' ajut es pot reduir en cas que:

- la data de la matrícula del doctorat sigui posterior a la data d' inici de període de gaudi de l' ajut

- la data del dipòsit de la tesi sigui anterior a la data de finalització del període de gaudi de l' ajut

La dotació dels ajuts queda exempta de l' impost de l' IRPF en virtut del que disposa expressament l' article 1 del Reglament d' aplicació de la Llei 5/2014, del 24 d' abril, de l' impost sobre la renda de les persones físiques.

c. Durada de l' ajut

Per al curs 2019-2020, el període de gaudi de l' ajut s' inicia el mes d' octubre del 2019 i s' acaba el mes de setembre del 2020.

Els estudiants que, en el marc de la modalitat 1, demanin l' ajut per realitzar el primer curs de doctorat podran rebre un finançament global per a un màxim de tres anys. En canvi, els estudiants que el sol·licitin per realitzar el segon curs de doctorat podran obtenir un finançament global màxim de dos anys.

L' ajut s' ha de renovar anualment presentant la sol·licitud dins de la modalitat 2 en el marc de la convocatòria publicada per a aquest objecte.

d. Compatibilitats i incompatibilitats

Els ajuts són compatibles, amb l' autorització prèvia del Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' Estudi, amb finançaments que tenen per objecte assumir despeses que la persona beneficiària faci en concepte de:

- Desplaçaments o allotjament relacionats amb tasques de formació en la recerca o amb el treball de la tesi doctoral.

- Estades de mobilitat breus de recerca.

- Assistència a congressos, reunions o jornades científiques.

- Les retribucions derivades de tasques docents o equivalents directament associades amb la investigació de la tesi doctoral que tinguin caràcter ocasional i que no interrompin el desenvolupament del treball de tesi objecte de l' ajut.

Les persones beneficiàries han d' informar el Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' Estudi de qualsevol altra ajuda o retribució rebuda d' acord amb el que disposa l' article 6 del Reglament del procediment per a la concessió i el control de les subvencions i les transferències públiques, del 12 de juliol del 2000.

Per contra, els ajuts de tercer cicle són incompatibles amb:

- Qualsevol tasca professional que resta exclusivitat a la dedicació per fer el doctorat.

- Qualsevol ingrés percebut en concepte de salari o un ingrés similar.

- Altres ajuts concedits per al mateix objecte, tant si provenen d' entitats públiques com privades, nacionals o internacionals.

En aquests casos, la persona beneficiària ha de renunciar a l' ajut. Per formalitzar aquesta situació, s' ha d' enviar un document al Departament d' Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l' Estudi que acrediti la incompatibilitat, en un termini màxim d' un mes des de la data d' inici de la incompatibilitat. L' ajut es rescindirà a partir de la data de recepció del document i la persona beneficiària haurà de retornar parcialment o totalment l' ajut de tercer cicle del Govern d' Andorra.

4. Requisits

Les persones sol·licitants han de complir, com a mínim, un dels criteris següents:

- Tenir la nacionalitat andorrana.

- Tenir la residència legal i efectiva amb una antiguitat mínima de cinc anys consecutius anteriors a l' entrada de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR