Decret del 4-3-2020 d' observació sistemàtica i registre per a l' elaboració de l' inventari nacional sobre els gasos d' efecte d' hivernacle.

Fecha de publicación11 Marzo 2020
Fecha04 Marzo 2020
Número de Gaceta20
SecciónGovern
GD20200305_10_26_14

Decret

Decret del 4-3-2020 d' observació sistemàtica i registre per a l' elaboració de l' inventari nacional sobre els gasos d' efecte d' hivernacle.

Exposició de motius

Generar un inventari nacional de gasos d' efecte d' hivernacle (GEH) a través de l' estimació de les emissions i l' absorció o els embornals de gasos d' efecte d' hivernacle és un element clau a escala nacional i internacional de lluita contra el canvi climàtic, atès que ofereix un indicador que, per una banda, permet avaluar els resultats de les accions de mitigació de gasos d' efecte d' hivernacle que es duen a terme a escala nacional i, per una altra banda, permet avaluar a escala global el grau d' assoliment de les fites reconegudes en l' àmbit internacional que podrien suposar una interferència antropogènica perillosa sobre el sistema climàtic.

L' inventari nacional d' emissions de gasos d' efecte d' hivernacle és un dels eixos d' acció nacional en matèria de canvi climàtic, i l' article 48 de la Llei 21/2018, del 13 de setembre, d' impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) el defineix com un document públic accessible al conjunt dels ciutadans, el qual s' inclou en les comunicacions nacionals efectuades al Secretariat de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

L' article 7 de la Litecc estableix que el Govern identifica per decret les emissions de l' inventari nacional sobre els gasos d' efecte d' hivernacle i la informació necessària per elaborar-lo, d' acord amb les previsions definides per les metodologies establertes en relació amb el Conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CMNUCC). Aquestes metodologies s' estableixen més concretament d' acord amb els criteris definits pel Grup Intergovernamental d' Experts en Canvi Climàtic (GIECC), i és d' acord amb aquests criteris que s' identifiquen en l' annex d' aquest Decret les variables aplicables per elaborar l' inventari de GEH del país.

Per tal d' assegurar que els inventaris nacionals de GEH siguin al màxim de transparents, exhaustius, coherents, comparables, complets i exactes, és necessari assegurar l' observació sistemàtica i el registre oficial de la informació necessària per elaborar l' inventari, així com els fluxos de recollida, tractament, registre i tramitació de les dades a escala internacional. Aquesta gestió de les dades ha d' utilitzar al màxim les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Aquest Decret també garanteix el dret del conjunt de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR