Decret del 13-3-2020 de modificació del Decret de l' 11-3-2020 d' establiment de mesures excepcionals per la situació d' emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARS-CoV-2.

Fecha de publicación13 Marzo 2020
Fecha13 Marzo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta22
GD20200313_18_13_16

Decret

Decret del 13-3-2020 de modificació del Decret de l' 11-3-2020 d' establiment de mesures excepcionals per la situació d' emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARS-CoV-2.

Exposició de motius

Tenint en compte la situació epidemiològica actual i el risc que pot representar la propagació del nou coronavirus, es considera necessari afegir una sèrie de mesures addicionals al decret de 11 de març del 2020 d' establiment de mesures excepcionals per la situació d' emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARS-CoV-2.

Aquestes mesures van encaminades a evitar que els infants i joves puguin ser un vector de transmissió del nou coronavirus, restringir les activitats que puguin suposar un risc per les aglomeracions de persones i protegir els col·lectius vulnerables, especialment la gent gran. També s' estableixen mesures amb l' objectiu de protegir els professionals sanitaris i vetllar per la seva disponibilitat.

Vist el que s' ha exposat, el Govern, a proposta del ministre de Salut, en la sessió del 12 de març del 2020, aprova la modificació del Decret de l' 11 de març del 2020 amb el contingut següent:

Article 1

Es modifica l' article 3, ' Mesures preventives destinades a les residències sociosanitàries, l' hospital, els centres de dia sociosanitaris i sanitaris, les llars de jubilats i els casals d' avis' , en els punts que es detallen a continuació:

1. L' apartat 1.a queda redactat com segueix:

' Es prohibeixen les visites de familiars als residents, excepte en casos d' extrema urgència. En aquests supòsits només es permet un familiar per resident i sempre seguint el previst en l' apartat b.'

2. L' apartat 2 queda redactat com segueix:

' En el cas de l' Hospital i els centres de dia sanitaris s' apliquen els apartats b, c, d, e, i k. Amb relació al règim de visites, es limita a un familiar per resident sempre que se segueixi el que preveu l' apartat b. Es faculta la direcció de l' Hospital per establir mesures més restrictives per a les visites, si es valora convenient. De la mateixa manera es faculta la direcció per restringir l' accés als serveis de restauració més enllà del que preveu l' apartat j.'

3. L' apartat 3 queda redactat com segueix:

' Es procedeix al tancament de les llars de jubilats i els casals d' avis.'

4. S' afegeix un apartat 4 amb el text següent:

' Les persones més grans de 70 anys i les que tinguin malalties cròniques o altres situacions de vulnerabilitat, sempre que sigui possible, han de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR