Avís del 18-4-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les instruccions i recomanacions per als mitjans de transport.

Fecha18 Abril 2020
Fecha de publicación22 Abril 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta54
GV20200421_20_39_24

Avís

Avís del 18-4-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les instruccions i recomanacions per als mitjans de transport.

El Govern ha aprovat un seguit de decrets per establir mesures excepcionals, com les que s' estableixen als decrets dels dies 11, 13, 14, 17, 18, 19, 21, 23 i 27 de març i dels dies 3, 8 i 17 d' abril.

El ministre de Salut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les instruccions i recomanacions per als mitjans de transport.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets i als avisos que el Govern publica periòdicament al BOPA, es creu convenient establir recomanacions organitzatives i de neteja per minimitzar al màxim la propagació del virus.

Es recorda que els treballadors han de romandre al domicili si presenten simptomatologia respiratòria o febre i contactar amb els serveis sanitaris a través del 116.

Recomanacions bàsiques per reduir l' exposició al nou coronavirus i la seva transmissió

" Renteu-vos les mans amb aigua i sabó o amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb altres persones.

" En tossir o esternudar, cobriu-vos la boca i el nas amb un mocador d' un sol ús o amb el colze, si no en teniu. Llenceu el mocador d' un sol ús a la paperera després d' utilitzar-lo. Eviteu tocar-vos els ulls, el nas i la boca.

" Eviteu el contacte estret. Si és possible, manteniu una distància superior a dos metres amb les altres persones. Cal prioritzar la disposició dels usuaris per mantenir la distància interpersonal.

" Els desplaçaments s' han de limitar a donar resposta a les necessitats bàsiques.

" S' ha de portar mascareta.

" Sempre que sigui possible, cal posar a disposició dels usuaris i dels treballadors dispensadors de gel hidroalcohòlic o tovalloletes desinfectants, principalment a les zones d' accés i de sortida del vehicle.

" Cal disposar de cubells amb tapa d' accionament amb pedal per a mocadors d' un sol ús.

" A les parades ventileu el vehicle sempre que pugueu i com a mínim dos cops al dia durant deu minuts.

" Netegeu i desinfecteu l' espai interior del vehicle de forma diària i exhaustiva, especialment el terra i les superfícies de contacte (vegeu l' apartat de neteja i desinfecció).

Mesures per als treballadors

" Eviteu el contacte físic, principalment eviteu els petons i les encaixades de mans.

" Eviteu compartir equips i dispositius amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR