Avís de l'11-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les instruccions i recomanacions per l' entrenament d' alt nivell, pràctica d' esport professional i l' esport federat de nivell internacional.

Fecha de publicación12 Mayo 2020
Fecha11 Mayo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta63
GV20200512_11_14_59

Avís

Avís de l' 11-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les instruccions i recomanacions per a l' entrenament d' alt nivell, la pràctica d' esport professional i l' esport federat de nivell internacional.

L' evolució actual de la crisi sanitària i la tendència a l' aplanament de la corba de contagis van possibilitar l' adopció d' un protocol de sortides a l' exterior per passejar i fer activitat física, publicat el dia 15 d' abril.

Així mateix, el 17 d' abril passat el Govern va decretar mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, d' obertura d' algunes activitats comercials, i va donar el tret de sortida a un pla d' excepcions del confinament i de represa de les activitats econòmiques.

Fruit de l' evolució positiva de la situació epidemiològica en el transcurs de les darreres setmanes, les circumstàncies actuals van permetre que el Govern publiqués un nou decret, de data 30 d' abril, amb l' objectiu de fer possible la represa d' un nou grup d' activitats del sector econòmic. I va ser en aquesta línia que el Ministeri de Cultura i Esports va començar un protocol que permetia en un inici la pràctica de l' esport professional i d' alt nivell.

Avui, d' acord amb l' avís del Ministeri de Salut que permetrà una ampliació de les condicions per a les sortides a l' exterior, s' estén la pràctica de l' esport d' alt nivell i l' esport professional tendent a la preparació de competicions programades i s' hi incorporen els esportistes federats de nivell internacional que preparen competicions programades.

Cal tenir en compte, però, que les activitats esportives s' han de desenvolupar sempre complint estrictament les mesures establertes per l' autoritat sanitària.

Amb aquesta finalitat, la ministra de Cultura i Esports informa sobre les mesures excepcionals per dur a terme la pràctica d' esport professional, de l' entrenament dels esportistes integrants del programa d' alt rendiment i dels esportistes federats de nivell internacional que preparen competicions programades.

Objectius

Permetre que els esportistes d' alt nivell i els esportistes professionals, després d' haver-la reprès, puguin continuar i ampliar la seva ocupació habitual.

Permetre que els esportistes federats de nivell internacional que preparin competicions programades puguin reprendre els entrenaments.

A banda dels beneficis que aporta la pràctica d'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR