Avís del 13-5-2020 de la convocatòria anual de la prova oficial de batxillerat professional (POBPRO) per a candidats lliures del sistema educatiu andorrà.

Fecha de publicación20 Mayo 2020
Fecha13 Mayo 2020
Número de Gaceta69
SecciónGovern
GV20200515_08_44_38

Avís

Avís del 13-5-2020 de la convocatòria anual de la prova oficial de batxillerat professional (POBPRO) per a candidats lliures del sistema educatiu andorrà.

D' acord amb la Llei 17/2018, del 26 de juliol, d' ordenament del sistema educatiu andorrà i el Decret de Creació del Diploma de batxillerat professional, del 28 de novembre del 2012, es fa pública la convocatòria de la prova oficial de batxillerat professional (POBPRO) per a candidats lliures del sistema educatiu andorrà.

La realització de la prova oficial de batxillerat és un requisit indispensable per obtenir el títol de batxillerat professional.

Accés i requisits

Accedeixen a la convocatòria de la prova oficial de batxillerat professional, els candidats lliures que compleixin els requisits següents:

" Tenir, com a mínim, 18 anys. Excepcionalment, es pot tenir 17 anys en el moment de la inscripció sempre que compleixi els 18 anys abans del 31 de desembre de l' any natural en curs.

" Tenir la nacionalitat andorrana o ser resident legalment establert al país o ser una persona que acrediti que disposa o que ha disposat d' una autorització de treball al Principat.

" Haver obtingut el diploma d' ensenyament professional o títol equivalent reconegut pel Govern d' Andorra.

No pot accedir a la via dels candidats lliures:

" La persona que estigui matriculada en un centre de formació professional o de batxillerat del Principat d' Andorra.

" La persona que hagi estat matriculada en un centre de formació professional o de batxillerat del Principat d' Andorra i no se n' hagi donat de baixa abans del 31 de desembre de l' any escolar en curs.

Convocatòria i exàmens de la prova oficial de batxillerat professional

La prova oficial de batxillerat professional consisteix en la realització d' una sèrie d' exàmens escrits, orals, pràctics i el lliurament de dossiers que permeten valorar de manera objectiva el grau de desenvolupament de les competències establertes en cada programa.

L' annex 1 inclou el calendari dels exàmens i de lliurament dels dossiers per a cada titulació de batxillerat professional.

Els dossiers s' han de lliurar a l' Àrea d' Inspecció i Avaluació Educativa del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior abans de les 12.00 h del dia estipulat en el calendari (vegeu annex 1).

Alguns exàmens impliquen un sorteig de les temàtiques. Aquests sorteigs es realitzaran telemàticament en presència d' un inspector, un tècnic de l' Àrea d' Inspecció i Avaluació Educativa i els professors de les proves concernides. Es comunicarà a cada candidat per correu electrònic la temàtica de les proves.

Lloc on es fan els exàmens

Tots els exàmens tenen lloc al Centre de Formació d' Aixovall, situat a la carretera d' Os de Civís, s/n, a Aixovall, AD600 Sant Julià de Lòria. D' acord amb les mesures excepcionals establertes pel Govern atesa la situació d' emergència sanitària ocasionada per la pandèmia del SARS-CoV-2, el Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior es reserva el dret de canviar l' emplaçament dels exàmens. Els candidats seran informats per correu electrònic del canvi de lloc de realització dels exàmens.

Inscripció

Els candidats han de fer la inscripció en el període comprès entre el 21 i el 29 de maig del 2020, ambdós dies inclosos, al Servei de Tràmits de l' edifici administratiu del Govern, al carrer Prat de la Creu, 62-64, d' Andorra la Vella. Degut a la situació d' emergència sanitària i d' acord amb les mesures excepcionals establertes pel Govern, els candidats hauran de posar-se en contacte prèviament amb el Servei de Tràmits al telèfon 150 o bé enviant un correu electrònic a l' adreça info.tramits@govern.ad i sol·licitar una cita prèvia.

Per formalitzar la inscripció els candidats han de fer el següent:

- Emplenar la sol·licitud d' inscripció (J1T018).

- Les persones no andorranes han d' adjuntar a la sol·licitud d' inscripció una fotocòpia del passaport o d' un document oficial d' identitat.

- Les persones que no posseeixen el diploma d' ensenyament professional, han d' adjuntar una fotocòpia compulsada del títol equivalent al diploma d' ensenyament professional reconegut pel Govern d' Andorra en cas que la titulació del candidat hagi estat expedida per un sistema educatiu altre que l' andorrà.

- Fer efectiu el pagament de 20 euros com a quota de dret d' exàmens. El pagament d' aquesta quota dona dret al candidat a presentar-se a una única convocatòria.

- Si escau, emplenar la sol·licitud d' aplicació de les mesures d' adaptació als exàmens per als candidats amb necessitats educatives específiques (J1T005).

Candidats amb necessitats educatives específiques

Els candidats amb necessitats educatives específiques poden sol·licitar l' adequació de l' examen mitjançant l' aplicació de mesures d' adaptació en la realització de la prova oficial de batxillerat professional per garantir les condicions d' igualtat. El candidat ha de presentar, en el moment d' inscriure' s a la prova oficial de batxillerat professional, al Servei de Tràmits, una sol·licitud escrita, mitjançant el formulari establert (J1T005), acompanyada d' un informe acreditatiu i descriptiu emès per un professional especialitzat col·legiat.

La Comissió de Mesures Específiques per a les Proves Oficials del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior valorarà la demanda presentada i emetrà les resolucions pertinents, com a mínim, 8 dies naturals abans de l' inici de la prova oficial de batxillerat professional.

Normes

Les normes de procediment dels exàmens de la prova oficial de batxillerat professional són les següents:

1. Tots els exàmens que es facin en hores assignades, es comunicaran amb l' hora exacta per a cada candidat per correu electrònic.

2. Els candidats han d' arribar 10 minuts abans de l' inici dels exàmens per comprovar-ne la identitat.

3. Si el candidat no és present a l' hora de començar un examen, rebrà la qualificació de no presentat.

4. La plaça d' un examinand no la pot cobrir cap altra persona.

5. L' examinand ha de dur el passaport o el document oficial d' identitat per accedir al recinte on es fan els exàmens. El tribunal examinador pot sol·licitar al candidat que s' identifiqui en qualsevol moment dels exàmens.

6. No es pot utilitzar durant els exàmens cap tipus d' informació (apunts, llibres, etc.) ni telèfons mòbils ni altres aparells electrònics no autoritzats específicament.

7. Cal mantenir un silenci absolut i una correcció personal adequada mentre durin els exàmens.

8. A l' inici de cada examen, es lliura l' enunciat al candidat. Un cop finalitzat, el candidat ha de lliurar l' examen al vigilant de l' aula obligatòriament, tot i que hagi deixat el full en blanc.

També s' aplicaran les normes establertes pel Govern per fer front a la situació d' emergència sanitària ocasionada per la pandèmia del SARS-CoV2 o COVD-19.

Frau

1. Es considera frau durant el desenvolupament dels exàmens:

a. Tota comunicació escrita o oral entre els candidats

b. L' ús de documents no autoritzats

c. L' ús de mitjans de comunicació i tecnològics no autoritzats

d. La suplantació d' identitat

e. Qualsevol altra circumstància que pugui tenir la consideració de frau per part del jurat

2. Tot frau comès pel candidat durant els exàmens escrits i orals ha de ser comunicat immediatament per la persona encarregada de la vigilància o pel corrector a la cap de l' Àrea d' Inspecció i Avaluació Educativa. El frau comès comporta la qualificació de 0 a l' examen i la pèrdua de la convocatòria.

Absència justificada

El candidat que en cas d' absència relacionada amb un esdeveniment greu, independent de la seva voluntat, no hagi pogut presentar-se a algun o a cap examen, ha d' adreçar una sol·licitud degudament justificada com a màxim 3 dies hàbils a comptar de l' endemà de l' absència, a l' Àrea d' Inspecció i Avaluació Educativa que la trametrà al Comitè Tècnic de Batxillerat Professional per a la seva resolució.

En cas que es resolgui favorablement la demanda, es comunicarà al candidat, per correu electrònic, el calendari de l' examen o dels exàmens.

Qualificació final de batxillerat professional (QFBPRO)

La qualificació final del batxillerat professional (QFB PRO) es calcula considerant la nota de la prova oficial de batxillerat professional (POB PRO) i els seus coeficients amb un valor del 100%, un cop s' hagi presentat a tots els exàmens. Aquesta nota s' expressa amb dos decimals i no s' arrodoneix.

Obtenció del títol de batxillerat professional

Per obtenir el títol de batxillerat professional cal que el candidat:

- obtingui una qualificació final de batxillerat professional igual o superior a 5,00 sobre 10 punts per ser declarat apte.

El candidat que obtingui una qualificació final de batxillerat professional igual o inferior a 4,49 sobre 10 punts és declarat no apte.

El candidat que obtingui un qualificació final de batxillerat professional compresa entre 4,50 i 4,99 sobre 10 punts és declarat pendent i pot accedir als exàmens de recuperació.

Publicació i comunicació dels resultats

L' àrea encarregada dels exàmens oficials publica els resultats de tots els candidats amb la qualificació d' apte, no apte, pendent o en procés al web: www.educacio.ad i al tauler d' anuncis del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior, el dia 30 de juny del 2020 a les 15.00 h.

Els candidats reben, per correu electrònic, un document que recull les qualificacions definitives obtingudes a cada examen, la qualificació final del batxillerat professional (QFB PRO) i, la resolució d' apte, no apte o pendent per obtenir el títol de batxiller professional, el dia 30 de juny del 2020 a partir de les 15.00 h.

Exàmens de recuperació

El candidat declarat pendent té la possibilitat de presentar-se a dos exàmens de recuperació.

El candidat escull de la llista publicada a l' annex 2, els dos exàmens als quals es presenta i en fa la demanda escrita, mitjançant el formulari establert (J1T019), a l' àrea encarregada dels exàmens oficials del Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior. Aquesta sol·licitud s' ha de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR