Avís del 9-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions per als treballadors vulnerables.

Fecha09 Mayo 2020
Fecha de publicación20 Mayo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta69
GV20200515_14_56_17

Avís

Avís del 9-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions per als treballadors vulnerables.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets i els avisos que el Govern publica periòdicament al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra (BOPA), es creu convenient establir recomanacions organitzatives i de neteja per minimitzar tant com es pugui la propagació del virus.

L' objectiu de l' obertura ordenada i progressiva de l' activitat social i econòmica és minimitzar el risc de transmissió de la infecció pel SARS-CoV-2 i, alhora, mitigar l' impacte negatiu sobre el teixit empresarial i l' ocupació. Cal entendre que les fases d' obertura progressiva de les activitats econòmiques segueixen emmarcades en un procés de confinament de la població que persegueix frenar la propagació del virus. No es tracta, doncs, d' un retorn a les condicions que precedien l' emergència sanitària, sinó d' instaurar procediments de treball que han de permetre continuar evitant la propagació del virus.

Cal observar amb especial atenció les mesures de protecció a la feina per als treballadors vulnerables que reprenen l' activitat laboral. Es consideren persones vulnerables les següents: les persones d' edat avançada o amb malalties cròniques, com són la diabetis i les malalties cardiovasculars, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.

El ministre de Salut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions per als treballadors vulnerables.

Premisses bàsiques

" Reducció dels contactes a través del distanciament social

" Mesures de protecció per als treballadors i els usuaris

" Neteja i desinfecció dels espais i les superfícies de contacte

" No anar a treballar si es presenta una simptomatologia compatible amb la COVID-19

Mesures organitzatives, de protecció i de seguretat a les empreses en referència als treballadors considerats vulnerables

A part de les mesures generals recollides en les notes informatives i avisos del BOPA, és necessari observar mesures especials per als treballadors de risc:

" Cal prioritzar la modalitat no presencial.

" Per a les persones que treballin de manera presencial, es recomana seguir les indicacions del servei de prevenció de l' empresa i, si és necessari, adaptar el lloc de treball.

De forma general:

" Per a aquest col·lectiu s' han d' evitar els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR