Avís del 18-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per als despatxos o els consultoris professionals.

Fecha de publicación27 Mayo 2020
Fecha18 Mayo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta72
GV20200522_13_03_27

Avís

Avís del 18-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per als despatxos o els consultoris professionals.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets i els avisos que el Govern publica periòdicament al BOPA, es creu convenient establir recomanacions organitzatives i de neteja per minimitzar al màxim la propagació del virus.

L' objectiu de l' obertura ordenada i progressiva de l' activitat social i econòmica és minimitzar el risc de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2 i, alhora, mitigar l' impacte negatiu sobre el teixit empresarial i l' ocupació. Cal entendre que les diferents fases d' obertura progressiva de les activitats econòmiques segueixen emmarcades en un procés de confinament de la població que busca frenar la propagació del virus. No es tracta, doncs, d' un retorn a les condicions que precedien l' emergència sanitària sinó d' instaurar uns procediments de treball que han de permetre seguir evitant la propagació del virus.

El ministre de Salut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2), referents a les recomanacions organitzatives per als despatxos o els consultoris professionals.

Premisses

La premissa bàsica és la reducció dels contactes a través del distanciament social.

Mesures organitzatives, de protecció i de seguretat a les empreses

A- Pla de protecció i seguretat

Abans d' obrir l' activitat cal que cada empresa desenvolupi internament un pla de protecció i seguretat, tenint en compte els elements següents:

1. Reordenar l' activitat:

" Fomentar el teletreball sempre que sigui possible.

" Per a les persones que treballin de manera presencial, la distància interpersonal que han de mantenir els treballadors entre ells, així com amb els usuaris en l' atenció al públic, ha de ser de dos metres, fet que pot implicar la redistribució del mobiliari.

" Si aquesta distància no pot ser respectada, cal establir torns de treball per evitar que els treballadors coincideixin.

" Cal ajustar els horaris d' atenció al públic per evitar desplaçaments dels treballadors. Cal evitar horaris partits i promoure horaris continus d' acord amb la normativa vigent en matèria de relacions laborals.

" A l' hora d' organitzar les visites dels clients, cal preveure mecanismes per evitar que coincideixin al centre. En el cas que hagin de coincidir, s' haurà de limitar la capacitat de la zona d' espera per respectar la distància de dos metres entre els clients i com a màxim al 30% de la capacitat normal:

- Sempre amb cita prèvia.

- Cal activar un contacte telefònic previ a la visita per comprovar que el client no mostra símptomes d' infecció respiratòria o febre. En cas que en presenti, cal ajornar la sessió i recordar que és necessari contactar amb el 116.

- Cal limitar a un el nombre d' acompanyants de les persones que hi acudeixen i tampoc no poden tenir febre ni simptomatologia respiratòria.

- Retireu les revistes i els diaris de les sales d' espera, així com altres materials que hi puguin afavorir la disseminació del virus.

2. Senyalitzar degudament els espais on s' atendrà els usuaris:

" Instal·lar barreres de separació física, si escau, o marques de distanciament al terra.

" Instal·lar cartells informatius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR