Avís del 14-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions addicionals per als centres veterinaris.

Fecha14 Mayo 2020
Fecha de publicación27 Mayo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta72
GF20200525_08_58_16

Avís

Avís del 14-5-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions addicionals per als centres veterinaris.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets i els avisos que el Govern publica periòdicament al BOPA, es creu convenient establir recomanacions organitzatives i de neteja per minimitzar al màxim la propagació del virus.

L' objectiu de l' obertura ordenada i progressiva de l' activitat social i econòmica és minimitzar el risc de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2 i, alhora, mitigar l' impacte negatiu sobre el teixit empresarial i l' ocupació.

Cal entendre que les fases d' obertura progressiva de les activitats econòmiques segueixen emmarcades en un procés de confinament de la població que persegueix frenar la propagació del virus.

No es tracta, doncs, d' un retorn a les condicions que precedien l' emergència sanitària, sinó d' instaurar procediments de treball que han de permetre continuar evitant la propagació del virus.

El ministre de Salut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions addicionals per als centres veterinaris.

Abans d' anar a la feina

" Si es presenta qualsevol simptomatologia (tos, febre, dificultat en respirar, etc.) que pugui estar associada amb la COVID-19, no heu d' acudir a la feina i heu de trucar al vostre metge de capçalera. Si considereu que els símptomes són més greus, truqueu al 116 i espereu indicacions.

" Si heu estat en contacte estret amb una persona afectada per la COVID-19, tampoc no heu d' anar a la feina.

Recomanacions generals

" S' han d' establir zones d' entrada i sortida al centre de treball diferenciades, sempre que sigui possible, i senyalitzades adequadament amb la finalitat d' evitar creuaments de persones.

" L' entrada dels centres i les sales d' espera o recepcions han de disposar de cartells informatius sobre higiene de mans i mesures sobre la prevenció del contagi.

" Cal informar i formar els treballadors sobre els riscos de contagi i propagació del coronavirus, amb una atenció especial a les vies de transmissió, i les mesures de prevenció i protecció adoptades.

" Les tasques i els processos laborals han de planificar-se perquè els treballadors puguin mantenir la distància interpersonal de seguretat de dos metres, en cas que sigui possible, tant en l' entrada i la sortida del centre de treball com durant la permanència al centre.

" Cal fixar una capacitat màxima del 30% en les zones comunes dels treballadors (menjadors, offices, vestidors, etc.) mitjançant l' establiment de torns. Sempre s' han de respectar les distàncies interpersonals de dos metres; per exemple, es recomana organitzar els llocs per dinar en disposició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR