Decret del 27-5-2020 de modificació del Decret del 13-5-2020 d' aprovació del Reglament que regula l' ajut econòmic ocasional destinat als propietaris de locals comercials i habitatges que han vist reduïts substancialment els ingressos de la unitat familiar.

Fecha de publicación27 Mayo 2020
Fecha27 Mayo 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta73
GD20200527_12_57_01

Decret

Decret del 27-5-2020 de modificació del Decret del 13-5-2020 d' aprovació del Reglament que regula l' ajut econòmic ocasional destinat als propietaris de locals comercials i habitatges que han vist reduïts substancialment els ingressos de la unitat familiar.

El 13 de maig del 2020, a l' empara de la disposició final cinquena de la Llei 5/2020, del 18 d' abril, de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d' emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2, el Govern va aprovar el Reglament que regula l' ajut econòmic ocasional destinat als propietaris de locals comercials i habitatges que han vist reduïts substancialment els ingressos de la unitat familiar.

Aquest Reglament regulava l' objecte, els requisits de les persones beneficiàries i el procediment per a l' atorgament de l' ajut. Tanmateix, vista la situació general causada per aquesta pandèmia, s' ha considerat oportú ampliar el límit dels ingressos procedents dels lloguers i esclarir el càlcul de la quantia.

Per facilitar la consulta del text i per millorar-ne la seguretat jurídica, s' aprova íntegrament un nou decret, que deroga així l' anterior Decret del 13-5-2020 d' aprovació del Reglament que regula l' ajut econòmic ocasional destinat als propietaris de locals comercials i habitatges que han vist reduïts substancialment els ingressos de la unitat familiar.

Consegüentment, a proposta del ministre d' Afers Socials, Habitatge i Joventut, el Govern, en la sessió del 27 de maig del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Decret

Article 1. Objecte

L' objecte d' aquest Reglament és regular els requisits que han de complir les persones beneficiàries, el procediment de sol·licitud i la quantia i la durada de l' ajut econòmic ocasional destinat als propietaris de locals comercials i d' habitatges que han vist reduïts substancialment els ingressos de la unitat familiar amb motiu de les mesures temporals i excepcionals establertes per la Llei 3/2020, del 23 de març, de mesures excepcionals i urgents per la situació d' emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2 i la Llei 5/2020, del 18 d' abril, de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d' emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

Article 2. Requisits de les persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d' aquests ajuts les persones que compleixin els requisits següents:

a) Persones físiques propietàries de locals comercials o d' habitatges de lloguer.

b) Les persones sol·licitants han de complir els requisits generals per ser beneficiàries establerts en l' article 5 de la Llei 6/2014, del 24 d' abril, de serveis socials i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR