Avís del 10-6-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2), referents a les recomanacions per als nous ingressos de persones a les residències assistides.

Fecha10 Junio 2020
Fecha de publicación10 Junio 2020
Número de Gaceta81
SecciónGovern
GV20200610_11_41_37

Avís

Avís del 10-6-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2), referents a les recomanacions per als nous ingressos de persones a les residències assistides.

De forma addicional a les mesures recollides als decrets i avisos que el Govern publica periòdicament al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra (BOPA), i en virtut del previst en el Decret del 10-6-2020 d' aixecament i modificació de mesures excepcionals per la situació d' emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARS-CoV-2 relatives a les residències assistides i als centres de dia i transport adaptat sociosanitaris, s' estableixen les mesures sanitàries específiques que han d' aplicar les residències sociosanitàries i els centres de dia per evitar nous casos de SARS-CoV-2 en aquest àmbit.

Les residències assistides estan adaptant la seva dinàmica a unes mesures de màxima prevenció per evitar contagis en una població molt vulnerable. Per aquest motiu cal deixar clars els requisits necessaris perquè els nous ingressos en els centres residencials no suposin un risc per a la resta d' usuaris ni per als professionals que els cuiden i treballen en aquests centres.

Cada centre haurà d' aplicar aquestes mesures adaptant l' organització en funció de la seva estructura i els seus recursos.

El sistema sanitari recorre a diferents proves per confirmar o estudiar les persones que han estat casos probables o confirmats de COVID-19. És molt important, doncs, tenir una recomanació clara al voltant de l' estudi necessari de la persona susceptible de ser admesa en un centre residencial.

El ministre d' Afers Socials, Habitatge i Joventut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions per als nous ingressos de persones a les residències assistides

Requisits per a l' ingrés en un centre residencial

" Tota persona que hagi d' ingressar en un centre sociosanitari ha de disposar d' una PCR o TMA negativa efectuada en un termini inferior als dos dies previs. Queda a criteri del professional mèdic del centre l' excepció de la demanda de la PCR/TMA als nous ingressos en cas que hagin passat la COVID-19 amb evidència de curació per dos PCR/TMA negatives i amb presència d' IgG.

" No haver estat en contacte estret amb cap cas sospitós, probable o confirmat de COVID-19 en els darrers catorze dies.

" Aïllament en habitació individual durant els catorze dies posteriors a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR