Decret del 15-6-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 relatives al confinament domiciliari per a la prevenció de nous contagis.

Fecha de publicación15 Junio 2020
Fecha15 Junio 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta82
GD20200615_16_21_17

Decret

Decret del 15-6-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 relatives al confinament domiciliari per a la prevenció de nous contagis.

Atès que la situació epidemiològica i sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 evoluciona favorablement, tal com posen de manifest les darreres xifres de nous contagis, de casos curats i de casos hospitalitzats, cal adequar les mesures que permeten evitar nous contagis, així com mantenir i millorar aquesta tendència.

Durant la pandèmia s' han establert certes mesures per evitar el risc de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2, com el confinament domiciliari durant quinze dies naturals de tots els nacionals o residents que han tornat a Andorra, que han anat adaptant-se a la crisi sanitària. Donada l' evolució epidemiològica actual, s' estableixen com a excepció al confinament les persones que provenen d' un país de la Unió Europea, o bé d' Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà. La mesura de confinament també s' aplica als no residents que es desplacin a Andorra per causes de força major, sanitàries o humanitàries des d' un país extracomunitari.

Vist el que s' ha exposat, s' estableix com a mesura per prevenir el risc per a la salut pública, en els termes habilitats pels articles 47 bis, 58 i 59 de la Llei general de sanitat, el confinament domiciliari en els termes que es preveuen en aquest Decret.

En conseqüència, es considera necessari derogar el Decret del 27-5-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 relatives al confinament domiciliari per a la prevenció de nous contagis, per tal d' adaptar-lo a l' evolució de la pandèmia.

El Govern, a proposta del ministre de Salut, en la sessió del dia 15 de juny del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Confinament domiciliari

1. En el marc del procediment d' actuació davant d' un possible cas de COVID-19, estan obligades a quedar-se confinades al domicili durant un període de quinze dies naturals a comptar de la data de la notificació:

a) Les persones nacionals i residents que tornin a Andorra després d' una estada en un país que no sigui de la Unió Europea, o Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà.

b) Les persones no residents que es desplacin a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR