Avís del 2-9-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per a les activitats extraescolars.

Fecha02 Septiembre 2020
Fecha de publicación04 Septiembre 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta105
GV20200903_13_50_16

Avís

Avís del 2-9-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per a les activitats extraescolars.

És necessari establir les mesures sanitàries per aplicar a les activitats extraescolars que fan els infants i adolescents, de manera que es puguin dur a terme de la millor manera i minimitzant, a la vegada, el risc de transmissió de la infecció pel SARS-CoV-2.

Vist el que s' ha exposat, el ministre de Salut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions per a les activitats extraescolars.

Aquestes recomanacions s' estableixen per minimitzar el risc de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2 en aquests espais.

En aquest avís s' emeten un seguit d' instruccions destinades específicament a les activitats extraescolars següents:

- Esplais.

- Acadèmies d' idiomes, de música, etc.

- Activitats esportives.

Premisses bàsiques generals:

- Per poder minimitzar el risc de transmissió del SARS-CoV-2 és molt important respectar les mesures preventives bàsiques:

- Mantenir la distància de seguretat.

- Portar la mascareta.

- Tenir cura de la higiene de mans.

- Extremar la neteja i desinfecció, especialment de les zones comunes i les superfícies de contacte.

- Ventilar freqüentment els espais, com a mínim tres vegades al dia durant deu minuts.

Premisses bàsiques específiques:

- Cal evitar l' accés al servei d' infants i adolescents amb símptomes de malaltia aguda o en situació d' aïllament domiciliari.

- En cas que un infant presenti símptomes de malaltia aguda durant el servei, caldrà ubicar-lo en un espai diferenciat en espera que arribi la família per recollir-lo.

- Els treballadors amb símptomes de malaltia aguda o en situació d' aïllament domiciliari no poden acudir al servei.

- En cas de detectar un infant o un professional amb símptomes de malaltia aguda, s' ha de seguir el procediment indicat en l' annex 1.

- Es recomana disposar d' una persona encarregada de vetllar pel compliment de les mesures sanitàries per a les diferents instal·lacions o per a tota l' activitat i supervisar aquest compliment. Aquesta persona també ha de garantir la formació i la informació en aquesta matèria a infants i adolescents, les seves famílies i la resta de professionals.

- En els espais que ho permetin, es recomana posar cartells informatius amb les mesures de prevenció que cal complir.

Mesures organitzatives:

- Els centres que organitzen activitats extraescolars que no siguin compatibles amb l' ús de la mascareta i la distància de seguretat han d' organitzar les activitats d' acord amb unitats de convivència (per exemple, les activitats esportives o els esplais). Aquesta organització permet que cada unitat pugui interaccionar i relacionar-se sense portar la mascareta ni haver de mantenir la distància d' 1,5 metres.

- Les activitats la naturalesa de les quals permeti l' ús de la mascareta i la distància de seguretat, no s' han d' organitzar en unitats de convivència (per exemple, activitats acadèmiques). En aquests casos s' han de complir els dos criteris; portar mascareta i respectar la distància mínima d' 1,5 metres o bé portar mascareta i disposar d' un suport tipus mampara que protegeixi del contacte directe.

- Per mantenir la traçabilitat, en tots els casos, cal disposar de registres dels infants i adolescents que es troben en cada activitat.

Activitats en què els infants constitueixen una unitat de convivència:

- Les unitats de convivència d' infants i adolescents poden ser:

o Infants entre 3-6 anys: màxim 15 per unitat de convivència.

o Infants a partir de 6 anys: màxim 20 per unitat de convivència.

- Els infants d' una mateixa unitat de convivència es poden relacionar i interactuar entre ells, però no han de relacionar-se ni interaccionar amb infants d' altres grups.

- En cas de coincidir diversos grups per dur a terme activitats en moviment, cal establir una distància de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR