Decret del 8-10-2020 d' adopció de noves mesures excepcionals en el marc de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 atès l' augment de la taxa de reproducció de la pandèmia.

Fecha08 Octubre 2020
Fecha de publicación08 Octubre 2020
SecciónGovern
Número de Gaceta120
GD20201008_19_08_59

Govern

Altres disposicions

Decret

Decret del 8-10-2020 d' adopció de noves mesures excepcionals en el marc de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 atès l' augment de la taxa de reproducció de la pandèmia.

El 7 d' octubre passat es va aprovar el Decret d' adopció de noves mesures excepcionals en el marc de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 atès l' augment de la taxa de reproducció de la pandèmia. Aquest Decret complementava les mesures aprovades pel Decret del 21-9-2020 i prorrogades pel Decret del 5-10-2020.

L' objectiu va ser enfortir les mesures sanitàries existents per preservar de manera més efectiva la salut pública i garantir la viabilitat del nostre sistema sanitari.

El text estableix certes limitacions l' aplicació de les quals ha revelat mancances que convé modificar, com les relatives a les franges horàries de l' activitat de restauració, que queden limitades al servei a taula, o el registre obligatori de les dades dels seus clients, que ha de permetre el rastreig eficient en cas de contagi. També s' ha inclòs la limitació en l' aforament dels establiments que realitzen activitats termals i balnearis.

En aquestes circumstàncies, per tal de salvaguardar la seguretat jurídica i facilitar la consulta de les mesures vigents, es considera necessari aprovar aquest Decret adaptat a l' evolució de la gestió de la pandèmia, amb l' entrada en vigor del qual queda derogat el Decret de data 7-10-2020 d' adopció de noves mesures excepcionals en el marc de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 atès l' augment de la taxa de reproducció de la pandèmia.

Per tot el que s' ha exposat, a proposta del ministre de Salut, el Govern, en la sessió de data 8 d' octubre del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Limitació de l' activitat de bars, cafeteries i establiments anàlegs

Les activitats econòmiques dels bars, cafeteries, granges i salons de te queden limitades a la venda de productes per emportar. Així, doncs, es prohibeix el consum de productes als establiments.

Article 2. Mesures per als establiments de restauració

1. Els establiments de restauració han de portar un registre diari escrit dels seus usuaris en què constin les dades següents per cada taula: nom i cognoms dels clients, número de telèfon, i data i hora del servei. El registre és responsabilitat del Ministeri de Salut i els establiments actuen com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR