Decret del 13-11-2020 pel qual s' aproven noves mesures excepcionals i s' actualitzen altres mesures en el marc de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, per continuar reduint la taxa de reproducció de la pandèmia.

Fecha de publicación16 Noviembre 2020
Fecha11 Noviembre 2020
Número de Gaceta134
SecciónGovern
GD20201116_14_52_08

Decret

Decret del 13-11-2020 pel qual s' aproven noves mesures excepcionals i s' actualitzen altres mesures en el marc de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, per continuar reduint la taxa de reproducció de la pandèmia.

Exposició de motius

Com és sabut, l' afectació actual de la pandèmia recomana actualitzar i revisar a curt termini les mesures aprovades fins ara per preservar de la manera més eficient la salut pública i garantir la viabilitat del nostre sistema sanitari.

És per aquest motiu que, en vista de l' augment encara progressiu de la taxa de reproducció de la pandèmia d' aquesta segona onada de contagis, el Govern, pel Decret del 28-10-2020, va establir mesures excepcionals necessàries per a la deguda contenció del virus. Aquest Decret, alhora que unificava els criteris que havien estat establerts anteriorment de forma puntual, els derogava, amb la voluntat de garantir la seguretat jurídica i facilitar l' entesa i la comprensió.

La observació diària de l' evolució va permetre que el dia 4 de novembre s' aprovés una modificació puntual d' aquell Decret, per la qual es van tornar a autoritzar algunes visites al centre hospitalari i als centres sociosanitaris.

Ara, arribada la data d' exhauriment del conjunt d' aquestes mesures, els indicadors d' afectació de la pandèmia han fet necessari prorrogar-les i establir, però, certes flexibilitzacions per alleugerir així la pressió que suposen sobre determinats sectors econòmics, com són els bars, les cafeteries i els establiments anàlegs, que podran tornar a obrir durant unes hores. També per als establiments de restauració s' introdueixen algunes modificacions.

Sempre amb la voluntat d' afavorir la màxima claredat i respectar la seguretat jurídica, aquest Decret reprèn totes les mesures actuals i deroga tant el Decret del 28-10-2020 com el Decret del 4-11-2020 que el va modificar, per aplegar-les en un sol text.

Per tot el que s' ha exposat, a proposta del ministre de Salut, el Govern, en la sessió del 13 de novembre del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Mesures de prevenció bàsiques

1. L' ús de mascaretes és obligatori per a totes les persones d' edat igual o superior a vuit anys. És recomanable a partir de sis anys, llevat que la situació sanitària del centre educatiu la faci obligatòria.

2. Les mascaretes que es poden utilitzar poden ser quirúrgiques, casolanes o higièniques.

3. L' ús de la mascareta és obligatori en la via pública, en espais tancats d' ús públic i en espais oberts, amb independència que s' hagi de mantenir una distància de seguretat mínima d' un metre i mig.

4. Cal respectar una distància de seguretat entre persones no convivents d' un metre i mig en tota situació o activitat, llevat que es tracti d' activitats que disposin de protocols sanitaris i mesures d' higiene i prevenció legalment establerts.

5. Cal evitar al màxim la interacció social durant la vigència d' aquest Decret.

Article 2. Serveis de l' Administració general

Per poder fer qualsevol tràmit a l' Administració general s' ha de demanar cita prèvia.

Article 3. Activitats físiques en gimnasos, centres esportius i altres espais similars

No es poden dur a terme activitats dirigides en els gimnasos, centres esportius o altres espais similars, llevat que es disposi d' un protocol específic validat per l' autoritat sanitària, i, en tot cas, per a qualsevol activitat individual o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR