Decret del 2-12-2020 d' establiment de les condicions d' accés als edificis administratius i les oficines del Govern.

Fecha de publicación09 Diciembre 2020
Fecha02 Diciembre 2020
Número de Gaceta146
SecciónGovern
GD20201204_12_02_13

Decret

Decret del 2-12-2020 d' establiment de les condicions d' accés als edificis administratius i les oficines del Govern.

Exposició de motius

Hi ha disposicions reglamentàries que des de l' aprovació del Codi de l' Administració, del 29 de març del 1989, han anat regulant la relació de les administracions amb els ciutadans, com el decret que va crear el Servei de Tràmits o el que estableix el procediment de resolució de sol·licituds, ambdós aprovats el 9 de desembre de 1998, però es troba a faltar una norma que determini les condicions d' accés a les oficines i dependències del Govern.

El context actual, fortament condicionat per la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, ha fet variar la manera de fer acostumada i ha alterat significativament la llibertat d' accés admesa fins avui.

Amb tot, aquesta norma estableix les condicions d' accés generals i, més enllà de les mesures de seguretat imprescindibles per assegurar el bon funcionament dels serveis, es preveu la circumstància que també calgui complir mesures sanitàries. Tots són criteris objectius. Aquesta regulació respecta els drets i les llibertats dels ciutadans sense que comporti cap mena de discriminació, al mateix temps que pretén continuar garantint el bon funcionament dels serveis prestats pels treballadors públics.

Per aquests motius, el Govern, en la sessió de data 2 de desembre del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1

L' objecte d' aquest Decret és establir les condicions d' accés de les persones a tots els edificis administratius i les oficines del Govern destinats a prestar-hi qualsevol servei públic o d' atenció al ciutadà.

Article 2

Als efectes d' aquest Decret s' inclou en els termes edificis administratius i oficines del Govern (en endavant, també, edificis i oficines) qualsevol immoble o instal·lació on es desenvolupin els serveis gestionats directament o indirectament per l' Administració general i que incloguin l' atenció al ciutadà.

Article 3

1. Tota persona pot accedir lliurement als edificis i oficines, dins dels horaris establerts, per fer-hi les gestions corresponents i només ha d' identificar-se si ho requereixen les persones encarregades de la seguretat o la vigilància.

2. Per motius de seguretat, no està permès l' accés als edificis i oficines de les persones amb la cara coberta de manera que dificulti la seva identificació, excepte per raons culturals, religioses o sanitàries. Tampoc no hi està permès l' accés a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR