Decret 5/2021, del 13-1-2021 d' aprovació d' un programa extraordinari d' ajudes per a la realització dels tests d' antigen per diagnosticar la infecció per SARS-CoV-2 als treballadors dels sectors relacionats amb el turisme de la temporada d' hivern.

Fecha13 Enero 2021
Fecha de publicación14 Enero 2021
Número de Gaceta7
SecciónGovern
GD20210113_13_25_24

Decret 5/2021, del 13 de gener del 2021

Decret 5/2021, del 13-1-2021 d' aprovació d' un programa extraordinari d' ajudes per a la realització dels tests d' antigen per diagnosticar la infecció per SARS-CoV-2 als treballadors dels sectors relacionats amb el turisme de la temporada d' hivern.

Exposició de motius

Els tests ràpids d' antigen per diagnosticar la infecció de la COVID-19 detecten la proteïna del virus (antigen) en el tracte respiratori amb una tècnica que permet obtenir el resultat en pocs minuts. Aquests tests constitueixen una eina auxiliar per al control de la pandèmia i en determinades situacions faciliten el diagnòstic de la malaltia de forma ràpida, fet que permet iniciar les mesures de seguiment i aïllament oportunes i disminuir la transmissió del virus.

L' evolució legislativa per part del Govern en l' Estratègia nacional de cribratge ha comportat l' aprovació de la normativa següent:

(1) Decret del 4-11-2020 pel qual s' aprova el Reglament per a l' ús dels tests d' antigen per diagnosticar la infecció per SARS-CoV-2, que té per objecte regular les condicions per dur a terme tests ràpids d' antigen per diagnosticar la infecció per SARS-CoV-2 fora del sistema públic de salut. Aquest Decret va ser corregit en data 13-11-2020 (correcció d' errata a l' efecte d' incorporar el consentiment informat en el Decret esmentat) i, així mateix, va ser modificat per un altre de data 9-12-2020 per tal d' incloure-hi un major nombre de persones per cribrar, especialment les persones que es desplacen al Principat per dur a terme activitats culturals, esportives o turístiques que poden requerir la realització d' aquests tests.

(2) Decret del 2-12-2020 pel qual es regula l' accés als allotjaments turístics per part de turistes durant la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, que té per objecte l' obligació que els turistes d' alguns països que pernoctin més de tres nits al Principat d' Andorra disposin d' una prova diagnòstica de detecció del SARS-CoV-2 PCR o TMA amb resultat negatiu en les setanta-dos hores prèvies a l' arribada a Andorra.

(3) Decret del 16-12-2020 d' aprovació del Reglament que estableix les condicions per a la venda de tests ràpids d' antigen a les farmàcies, que té per objecte regular les condicions per a la venda a la població de tests ràpids d' antigen en oficines de farmàcia per al diagnòstic preliminar de la infecció per SARS-CoV-2. Aquest Decret va ser objecte de modificació per un decret del 23-12-2020 a l' efecte de regular el preu màxim de venda d' aquests tests.

Així doncs, ara l' objectiu s' ha de focalitzar en la concreció i l' execució de la Estratègia nacional de cribratge dels treballadors dels sectors econòmics del país relacionats amb el turisme d' hivern als efectes d' identificar les persones amb infecció per SARS-CoV-2, minimitzar el risc de contagi i salvaguardar un sector tan cabdal per al país.

En línia amb tot el que s' ha exposat, el Govern, conscient...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR