Aute del Tribunal Constitucional del 15-3-2021 relatiu al recurs de súplica presentat en el marc de la causa 2020-85-RE.

Fecha15 Marzo 2021
Fecha de publicación24 Marzo 2021
Número de Gaceta36
SecciónTribunal Constitucional
TA20210315_17_23_31

Aute

Aute del Tribunal Constitucional del 15-3-2021 relatiu al recurs de súplica presentat en el marc de la causa 2020-85-RE.

Causa 2020-85-RE
(Esteve Estefanell c/ Principat d' Andorra)

Número de registre 563-2020. Recurs d' empara

Aute del 15 de març del 2021

En nom del Poble Andorrà;

El Tribunal Constitucional;

Atès l' escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, l' 1 de març del 2021, per la representació processal de la Sra. Magdalena Esteve Estefanell, mitjançant el qual interposa un recurs de súplica contra l' aute del Tribunal Constitucional del 17 de febrer del 2021 sobre la inadmissió a tràmit de la causa 2020-85-RE;

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2 i 98 c);

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 38 i 89.2;

Vist l' aute esmentat del Tribunal Constitucional del 17 de febrer del 2021;

Escoltat l' informe del magistrat ponent, Sr. Joan Manel Abril Campoy;

1. Arguments de la recurrent

- La recurrent en súplica considera, en primer terme, que sí s' ha produït una vulneració del dret a un judici de durada raonable, perquè durant un any no ha tingut contacte amb el seu fill i s' ha hagut de practicar una nova exploració judicial que només s' ha pogut realitzar sobre la filla, a l' haver assolit el fill la majoria d' edat.

- Respecte dels drets a la jurisdicció i a la defensa, entén que també aquests han estat vulnerats, perquè si bé la deficiència va ser restaurada per la Sala Civil, aquesta decisió es va prendre molts mesos després de la suspensió de la pàtria potestat.

- En relació amb el dret a un procés degut, al·lega que la menor no havia tingut coneixement efectiu de totes les mesures que es pretenien adoptar envers ella, quan hauria d' haver estat efectivament escoltada i, per contra, no s' ha parat atenció a allò que la menor desitja.

Quant al fill -actualment major d' edat- s' han d' analitzar els fets succeïts en el moment en què era menor i en aquest cas ni tan sols es va realitzar una audiència, sense que consti cap informe en les actuacions que desaconselli aquesta mesura, de manera que es vulneren diversos drets dels menors que haurien d' haver estat protegits pel Ministeri Fiscal.

- Per acabar, demana al Tribunal Constitucional que consideri aquest recurs de súplica formulat, que admeti a tràmit el seu recurs d' empara i que, en el seu dia, dicti sentència estimant les seves pretensions.

2. Fonaments jurídics del Tribunal Constitucional

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR