Aute del Tribunal Constitucional del 15-3-2021 relatiu al recurs de súplica presentat en el marc de la causa 2020-83-RE.

Fecha15 Marzo 2021
Fecha de publicación24 Marzo 2021
SecciónTribunal Constitucional
Número de Gaceta36
TA20210315_17_22_32

Aute

Aute del Tribunal Constitucional del 15-3-2021 relatiu al recurs de súplica presentat en el marc de la causa 2020-83-RE.

Causa 2020-83-RE
(Mézy c/ Giménez Díaz)

Número de registre 561-2020. Recurs d' empara

Aute del 15 de març del 2021

En nom del Poble Andorrà;

El Tribunal Constitucional;

Atès l' escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 23 de febrer del 2021, per la representació processal del Sr. Jean Beno't Mézy, mitjançant el qual interposa un recurs de súplica contra l' aute del Tribunal Constitucional del 17 de febrer del 2021 sobre la inadmissió a tràmit de la causa 2020-83-RE;

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2 i 98 c);

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 38 i 89.2;

Vist l' aute esmentat del Tribunal Constitucional del 17 de febrer del 2021;

Escoltat l' informe del magistrat ponent, Sr. Dominique Rousseau;

1. Arguments del recurrent

- En primer lloc, el recurrent retreu al Tribunal no haver tingut en consideració el fet que el full d' encàrrec elaborat per la part adversa mateixa feia constar que havia rebut els 3.000,00 ' per part del client.

- Al·lega que recorda haver efectuat aquest pagament i destaca que va declarar en seu judicial que el seu germà l' havia ajudat econòmicament tant pel primer pagament com pel segon.

- Conclou que el Tribunal no ha motivat que s' haurien vulnerat els seus drets constitucionals, si més no respecte de les proves indicades.

- Per contra el Tribunal accepta la interpretació de la jurisdicció ordinària que considera que les declaracions dels testimonis amb una relació de dependència professional amb la part adversa són vàlides, quan és evident que aquesta interpretació és arbitrària i il·lògica. Considera que el fet d' incórrer en responsabilitat penal per fals testimoni no impedeix poder impugnar les declaracions esmentades.

- En segon lloc, pel que fa a l' import de les minutes reclamades, insisteix en què no va encomanar les gestions concretes indicades, afegint que atès que l' entitat bancària contra la qual havia guanyat el plet li havia de satisfer les costes, qualsevol gestió duta a terme havia de ser abonada per aquesta entitat.

- Considera que la Sala Civil no va donar cap resposta respecte d' aquest darrer punt, i per tant s' ha vulnerat el seu dret a obtenir una decisió fonamentada en Dret, afegint que el Tribunal Constitucional tampoc va valorar els motius pels quals no s' hauria produït...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR