Decret 115/2021, del 14-4-2021 de restricció temporal de l' espai aeri amb motiu de la XXVII Cimera iberoamericana.

Fecha de publicación14 Abril 2021
Fecha14 Abril 2021
SecciónGovern
Número de Gaceta44
GD20210414_13_25_59

Decret 115/2021, del 14 d' abril del 2021

Decret 115/2021, del 14-4-2021 de restricció temporal de l' espai aeri amb motiu de la XXVII Cimera iberoamericana.

Exposició de motius

En termes de l' article 8 de la Llei de navegació aèria, del 9 de novembre del 2000, per raons de defensa del territori, de l' ordenació del trànsit i de la seguretat aèria, el Govern pot fixar les zones en què es prohibeix o es restringeix el trànsit d' aeronaus sobre el territori andorrà, així com els canals d' entrada i sortida i la seva coordinació amb les infraestructures aeronàutiques, i també pot designar els aeròdroms habilitats amb despatx de duana.

Així mateix, pot suspendre, totalment o parcialment, les activitats aèries en l' espai aeri en circumstàncies excepcionals durant períodes d' emergència per raons de policia i seguretat aèries o una altra causa de seguretat pública.

En aquests termes, i en virtut de la celebració de la XXVII Cimera iberoamericana al Principat d' Andorra els dies 20 i 21 d' abril, vistes les mesures de seguretat preses per la visita de S.M. els Reis d' Espanya els dies 25 i 26 de març passats i en previsió de l' assistència d' autoritats dels països convidats, l' Autoritat Aeronàutica Andorrana, òrgan que regula, controla i verifica les activitats relatives a l' aviació civil, considera necessari restringir el sobrevol de tot tipus d' aeronaus en tota l' extensió de l' espai aeri andorrà, a excepció dels sobrevols que s' efectuïn per causes d' urgència.

A més a més, es prenen les mesures adients per notificar aquesta restricció a escala nacional i internacional.

Per tot el que s' ha exposat, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, el Govern, en la sessió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR