Avís del 9-6-2021 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per a les activitats de lleure.

Fecha de publicación09 Junio 2021
Fecha09 Junio 2021
Número de Gaceta67
SecciónGovern
GV20210609_13_52_17

Avís

Avís del 9-6-2021 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per a les activitats de lleure.

L' avís del 23-6-2020 establia les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per a les activitats de lleure.

Considerant que la situació sanitària i epidemiològica evoluciona favorablement, així com l' assoliment d' un percentatge de cobertura de vacunació elevat en la població, cal dur a terme modificacions en les recomanacions sanitàries establertes en aquest avís.

En aquest document s' emeten un seguit d' instruccions destinades específicament a les activitats de lleure següents: esplais i activitats d' estiu, colònies i acampades, punts joves i espais joves, i campus i estades esportives.

El ministre de Salut informa sobre les mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2) referents a les recomanacions organitzatives per a les activitats de lleure.

Premisses bàsiques

- Els centres que ofereixin activitats de lleure han d' organitzar les activitats d' acord amb unitats de convivència.

- Les unitats de convivència, sempre que sigui possible, han de ser fixes per a tots els dies; això vol dir que, un cop creades, no es poden intercanviar els infants i adolescents entre diferents unitats. Cal prioritzar l' estabilitat dels grups durant el període de l' activitat (per exemple, setmanal o quinzenal, torn de matí o de tarda& ). En cas que sigui necessari el canvi d' un infant, aquest canvi s' ha d' efectuar sempre que sigui possible en dilluns, per evitar que, si resulta ser un cas de SARS-CoV-2, calgui aïllar l' anterior unitat de convivència i la nova.

- Es recomana que la durada d' aquestes activitats sigui d' un mínim d' una setmana.

- Per mantenir la traçabilitat cal disposar de registres dels infants i adolescents que es troben en cada unitat de convivència.

- Cal evitar l' accés al servei d' infants i adolescents amb símptomes de malaltia aguda o en situació d' aïllament domiciliari.

- Els treballadors amb símptomes de malaltia aguda o en situació d' aïllament domiciliari no poden acudir al servei.

- Els professionals d' aquests espais han de dur a terme els cribratges proposats pel Ministeri de Salut amb la periodicitat i el tipus de prova establerts en funció de si la persona està o no immunitzada enfront de la COVID-19. Es considera persona immunitzada la que ha rebut almenys una dosi de la vacuna i han transcorregut un mínim de quatre setmanes després de la primera dosi o si s' ha passat la malaltia i han transcorregut menys de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR