Acord del 12-1-2011, en la qual el Consell del comú de Canillo, ha acordat per unanimitat aprovar aquesta.

ACORD

Declaració institucional del reconeixement del turisme, com un sector estratègic pel benestar i la qualitat de vida de la parròquia.

Cal posar de manifest la nostra ferma convicció que el turisme és el sector clau per al desenvolupament econòmic de la nostra parròquia, i per tant l’instrument fonamental per aconseguir una millora permanent de la qualitat de vida i el benestar de tots els seus habitants. Aquest és un compromís que tots vam assumir en ser elegits com representants de la parròquia de Canillo.

La nostra voluntat és que el nostre compromís, sigui de caràcter indefinit i romangui en el temps, amb independència de la composició política del Comú, ja que únicament així serà possible planificar i desenvolupar les polítiques i les estratègies que el sector turístic requereix en benefici del benestar de tots els que vivim i treballem per aquesta parròquia i per al país.

Durant anys, les economies dels països i dels territoris han competit en funció de la riquesa de les seves matèries primeres, de manera que aquells que disposaven de millors recursos materials eren els què presentaven les economies més sòlides i competitives.

En l’actualitat, les economies, ja no basen únicament la seva competitivitat en la riquesa de les seves matèries primeres, sinó que ho fan en funció de la seva capacitat per aplicar el coneixement especialitzat en cadascun dels processos productius, generant d’aquesta manera, un major valor afegit als seus productes i serveis.

El sector turístic ha estat sempre, des dels seus inicis, una indústria sotmesa a una intensa i ràpida evolució que s’ha vist especialment accelerada en els darrers anys, amb l’aparició constant de nous productes, destins, i serveis competidors.

En aquest context, les destinacions han hagut d’evolucionar de manera molt significativa en la definició i aplicació de les seves polítiques i estratègies turístiques per tal d’aconseguir posicionar productes turístics altament competitius en mercats cada cop més exigents.

Per aquest motiu, es fa imprescindible comptar amb una visió conjunta i compartida entre tots els actors que intervenen a la cadena de valor de la destinació turística, generant així, qualitat i eficiència en tots els processos productius que el conformen.

En conseqüència, esdevé essencial l’adopció d’instruments de planificació i de gestió compartida, que permetin generar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR