Acord entre el Govern del Principat d' Andorra i el Govern de la República Francesa relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals 20, 320 i 22 entre Tarascon-sur-Ariège i la frontera francoandorrana.

Fecha de publicación19 Julio 2017
Fecha22 Junio 2017
Número de Gaceta48
SecciónConsell General
CGI20170712_09_33_50

Acord entre el Govern del Principat d' Andorra i el Govern de la República Francesa relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals 20, 320 i 22 entre Tarascon-sur-Ariège i la frontera francoandorrana

Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 22 de juny del 2017 ha aprovat el següent:

Acord entre el Govern del Principat d' Andorra i el Govern de la República Francesa relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals 20, 320 i 22 entre Tarascon-sur-Ariège i la frontera francoandorrana

Històricament, Andorra ha prioritzat les relacions tradicionals d' amistat i de bon veïnatge que manté amb França, que ha procurat enfortir i aprofundir, i que coneixen d' una evolució i intensificació en diferents matèries.

En l' àmbit de la cooperació bilateral, ambdós estats han reforçat els seus lligams pel que fa a la cooperació a la zona fronterera. Els creixents intercanvis transfronterers entre el nostre país i el departament de l' Arieja, i el consegüent desenvolupament econòmic i turístic de les dos parts, fan que sigui especialment important la seguretat del trànsit a les carreteres nacionals 20, 320 i 22 en direcció a Andorra, sobretot en període hivernal.

Durant aquesta època de l' any, la freqüència dels talls de circulació deguts als riscos naturals imprevisibles que es produeixen en aquest eix viari, i principalment a la part superior, accentua la necessitat de prendre mesures per limitar-los o, millor encara, eliminar-los.

El 12 de desembre del 2016, durant la inauguració del desviament d' Ax-les-Thermes, el primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, va expressar al cap de Govern, Antoni Martí Petit, la voluntat de millorar els trams corresponents a les carreteres nacionals 20, 320 i 22 en direcció a Andorra, des de Tarascon-sur-Ariège fins a la frontera francoandorrana. En aquest sentit, el primer ministre francès va anunciar l' elaboració d' un protocol d' itinerari entre l' Estat francès, la regió d' Occitània i el departament de l' Arieja sobre l' acabament de l' ordenament de l' RN20 de l' Arieja, i va fixar com a objectiu signar-lo abans de finals del mes de març. El cost d' aquest projecte va fixar-se en 136,9 milions d' euros, finançats íntegrament per l' Estat francès.

A partir de la trobada a Ax-les-Thermes, el Govern, conscient de la transcendència d' aquesta problemàtica per al benestar dels turistes i per a la prosperitat de l' economia andorrana, va voler participar en les millores de l' RN20 de l' Arieja mitjançant un acord internacional amb França. En aquest Acord, es preveu el cofinançament del programa de millores fins a un pressupost màxim de 21 milions d' euros. Per tant, el projecte global i d' envergadura entre el Principat i França té, a hores d' ara, un cost total de 157,9 milions d' euros.

Aquesta voluntat conjunta es va concretar ràpidament el 22 de març del 2017 amb la signatura per part del cap de Govern i del primer ministre francès a París de l' Acord entre el Govern del Principat d' Andorra i el Govern de la República Francesa relatiu a la millora de la viabilitat de les carreteres nacionals 20, 320 i 22 entre Tarascon-sur-Ariège i la frontera francoandorrana. Aquell mateix dia es va signar també el Protocol d' itinerari entre França, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR