Acord entre el Principat d' Andorra i el Regne d' Espanya sobre l' exercici d' activitats professionals remunerades per part de familiars dependents del personal diplomàtic, consular, administratiu i tècnic de missions diplomàtiques, oficines consulars i representacions permanents davant d' organismes internacionals d' un Estat en l' altre.

Fecha22 Marzo 2018
Fecha de publicación18 Abril 2018
Número de Gaceta22
SecciónConsell General
CGI20180411_10_30_29

Acord entre el Principat d' Andorra i el Regne d' Espanya sobre l' exercici d' activitats professionals remunerades per part de familiars dependents del personal diplomàtic, consular, administratiu i tècnic de missions diplomàtiques, oficines consulars i representacions permanents davant d' organismes internacionals d' un Estat en l' altre

Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 22 de març del 2018 ha aprovat el següent:

Acord entre el Principat d' Andorra i el Regne d' Espanya sobre l' exercici d' activitats professionals remunerades per part de familiars dependents del personal diplomàtic, consular, administratiu i tècnic de missions diplomàtiques, oficines consulars i representacions permanents davant d' organismes internacionals d' un Estat en l' altre

Andorra compta amb una ambaixada a Espanya a partir de l' establiment de les relacions diplomàtiques entre ambdós Estats, mitjançant el Tractat de bon veïnatge, d' amistat i de cooperació entre el Principat d' Andorra, la República Francesa i el Regne d' Espanya, signat el 3 de juny de 1993, que entrà en vigor l' 1 de desembre de 1994.

Posteriorment, el 4 de desembre del 2000, se signà el Conveni entre el Principat d' Andorra, el Regne d' Espanya i la República Francesa relatiu a l' entrada, la circulació, el sojorn i l' establiment dels seus nacionals, que entrà en vigor l' 1 de juliol del 2003. Aquest Conveni estableix, entre altres elements, una igualtat de tracte en matèria d' establiment, d' una banda per part d' Espanya i de França entre els nacionals andorrans i altres nacionals dels Estats membres de la Unió Europea, i d' altra banda un tracte preferent per part d' Andorra envers els nacionals espanyols i francesos.

No obstant això, el règim dels diplomàtics de cadascun dels Estats en el territori de l' altre queda regulat per la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques, del 18 d' abril de 1963, que entrà en vigor a Andorra el 2 d' agost de 1996.

Els dos instruments internacionals esmentats no preveuen una regulació específica de la situació dels familiars dependents del personal diplomàtic, consular, administratiu i tècnic de missions diplomàtiques, oficines consulars i representacions permanents davant d' organismes internacionals d' un Estat en l' altre, i han estat sotmesos a regulacions estàndards que no consideren la peculiaritat de la professió del seu familiar, membre personal diplomàtic, consular, administratiu i tècnic de missions diplomàtiques, oficines consulars i representacions permanents davant d' organismes internacionals d' un Estat en l' altre, que els exigeix una mobilitat constant.

Per tot això, es posa de manifest la necessitat d' acordar una regulació específica per permetre l' exercici d' activitats professionals remunerades per part de familiars dependents del personal diplomàtic, consular, administratiu i tècnic de missions diplomàtiques, oficines consulars i representacions permanents davant d' organismes internacionals d' un Estat en l' altre.

En aquest sentit, el Govern va aprovar l' inici de les negociacions amb Estats que acullen les Ambaixades o Missions Permanents andorranes, en particular Espanya i França, per concloure acords relatius al treball de les persones a càrrec dels funcionaris de cada Govern assignats a missions diplomàtiques en altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR