Edicte del 30-6-2009 pel qual s’aprova l’Ordinació de política social, promoció de la igualtat, participació ciutadana i solidaritat del Comú de la Massana.

Edicte

El Comú de La Massana per acord del Consell de Comú de data 30 de juny de 2009 aprova l’Ordinació de política social, promoció de la igualtat, participació ciutadana i solidaritat com segueix:

Ordinació

de política social, promoció de la igualtat, participació ciutadana i solidaritat del Comú de la Massana

Exposició de motius

Els articles 4.12 i 4.14 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns del 4 de novembre de 1993, estableix que els Comuns desenvolupen activitats i prestacions d’aquells serveis públics que siguin adients per a la satisfacció de les necessitats i dels interessos de la comunitat parroquial.

Als efectes d’assolir aquest objectiu, el Comú de la Massana disposa de serveis de caràcter públic, que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit social, cultural, educatiu i esportiu.

La present Ordinació té per objecte determinar aquestes activitats i serveis existents i/o susceptibles d’ésser oferts a la població en general i a diversos col·lectius en particular dins de l’àmbit social, cultural, educatiu i esportiu, als efectes d’atendre les necessitats actuals i futures dels residents a la parròquia de la Massana.

Al mateix temps, la present Ordinació determina i regula les ajudes i subvencions socials a les que pot optar la població resident de la parròquia als efectes de facilitar, en condicions d’igualtat, l’accés als serveis comunals que són oferts per la Corporació o a aquells altres ajuts socials que responguin a situacions de necessitat específiques i donar així resposta a problemes socials ja detectats o prevenir l’aparició d’altres situacions de precarietat o d’exclusió social.

En aquest sentit, l’Ordinació preveu ajudes i subvencions destinades a la família, la infància, la gent gran, les persones amb discapacitat i les persones, en general, que es troben en alguna de la situacions previstes en la present Ordinació o en aquells

reglaments que la desenvolupen, així també pretén donar marc a les subvencions a entitats o associacions que ho sol·licitin en el marc de la solidaritat social, l’esport, la cultura i l’educació.

En aquest mèrits, el Comú de la Massana, en la sessió de Consell de Comú de data 30 de juny de 2009, ha acordat aprovar l’Ordinació següent:

Títol Primer.- Disposicions generals

Article 1

Activitats en benefici de la societat

Són activitats en benefici de la societat aquelles iniciatives promogudes pel Comú de la Massana, que són adreçades a atendre les necessitats de la població de la parròquia dins l’àmbit social, cultural, educatiu i esportiu.

Sense perjudici que el Comú de la Massana pugui crear o suprimir iniciatives d’aquesta naturalesa, en funció de les necessitats que es vagin manifestant en l’esdevenidor, són activitats en benefici de la col·lectivitat les que es realitzen en els àmbits següents:

En l’àmbit social:

· Activitats socials.

· Ajuts i prestacions d’atenció social.

· Serveis de l’àrea social.

· Col·laboracions amb institucions.

En l’àmbit cultural:

· Activitats culturals.

· Festes populars.

En l’àmbit esportiu:

· Activitats esportives.

En l’àmbit educatiu

· Activitats extraescolars.

· Activitats i tallers en període de vacances escolars.

· Activitats de l’espai jove.

A criteri del Comú, algunes d’aquestes activitats poden ser objecte d’ajut i/o de subvenció per part de la corporació, de conformitat amb el que disposa el Títol II de la present Ordinació.

Article 2

Serveis públics d’atenció ciutadana

Es consideren serveis públics d’atenció ciutadana totes aquelles iniciatives que desenvolupa el Comú de la Massana en benefici de la col·lectivitat i que disposen d’infraestructura i/o d’instal·lacions pròpies per al compliment de les seves finalitats. Tanmateix el Comú de la Massana pot crear o suprimir serveis públics, en funció de les necessitats que es vagin manifestant en un futur.

Aquest serveis actuen en els àmbits següents:

En l’àmbit social:

· Casa Pairal.

· Llar d’infants.

En l’àmbit cultural:

· Biblioteca Comunal.

· Sala d’exposicions.

· Teatre.

En l’àmbit educatiu:

· Escola de música.

· Esplai.

· Escola d’art.

· Espai Jove.

En l’àmbit esportiu:

· Espais i infrastructures esportives.

Article 3

Entitats socials sense ànim de lucre

Les entitats o associacions legalment constituïdes al Principat, que desenvolupin la seva activitat en àrees d’interès social, cultural, esportiu o educatiu dins de la parròquia de la Massana, podran sol·licitar al Comú de la Massana la seva col·laboració, ja sigui econòmica, ja sigui d’altra naturalesa.

Únicament, les entitats i associacions degudament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR