Decret del 25-6-2009 pel qual s’aprova el Reglament d’ajuts per a les persones sense ocupació.

Decret

Exposició de motius

L’actual context de crisi econòmica mundial ha provocat en el nostre país una pèrdua important de llocs de treball que ha donat com a resultat unes dades socioeconòmiques que albiren un futur incert. En conseqüència molts dels nostres conciutadans s’han trobat sense feina i amb situacions personals, socials i econòmiques insostenibles. Per aquest motiu, i donada la proximitat de l’administració comunal amb el ciutadà, cada dia arriben noves demandes tant d’ajut com de feina. Davant d’aquesta situació, l’Administració comunal s’ha vist obligada a reflexionar sobre el seu paper solidari envers aquelles persones que, en tant que treballadors, fan del nostre país el que ha estat, el que és i el que serà.

El Comú d’Andorra la Vella vol garantir a totes aquelles persones que a conseqüència de la conjuntura econòmica actual estan desocupades, els recursos econòmics necessaris per sostenir la família, mantenir la cobertura sanitària i atendre les seves necessitats bàsiques. Aquesta voluntat es materialitzarà a través de contractes de treball temporals, és a dir, amb una durada determinada. Durant la seva vigència, aquest contracte ha de permetre a les persones beneficiàries fer front a les seves despeses bàsiques fins que trobin un lloc de treball ofert pel Servei d’Ocupació o qualsevol altre.

Per aquest motiu, des del Comú d’Andorra la Vella, es vol destinar una bossa econòmica per desenvolupar aquest projecte de solidaritat.

La voluntat d’aquest reglament és garantir la igualtat i la transparència en l’atorgament de la bossa econòmica vinculada al treball, donant compliment així als principis de legalitat, eficàcia i eficiència i, alhora, gaudir d’un marc legal que protegeixi als destinataris i a l’Administració.

Per aquest motiu, el Comú d’Andorra la Vella, en la sessió de Consell de Comú de 25 de juny del 2009, ha aprovat el següent:

Reglament

d’ajuts per a les persones sense ocupació

Article 1

Objecte

El treball temporal objecte d’aquest reglament és una prestació laboral de caràcter eventual per portar a terme activitats concretes i en un temps determinat, amb un salari just i que en cap cas serà inferior al salari mínim interprofessional. Tenen dret a obtenir aquesta prestació totes les persones físiques aptes per treballar d’acord amb la legislació vigent i que compleixin els requisits establerts en aquest Reglament.

Article 2

Requisits

Per ésser candidata o candidat a ocupar un dels llocs de treball temporal, la persona interessada ha d’adreçar una sol·licitud al Comú d’Andorra la Vella, en la qual ha d’aportar, degudament signat, el document que figura en Annex 1 d’aquest Reglament i ha d’acreditar el compliment dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR