Decret del 02-06-2010 pel qual s’aprova el Reglament d’acreditació de prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda.

Decret pel qual s’aprova el Reglament d’acreditació de prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda

Exposició de motius

El 29 de desembre del 2009, el Consell General va aprovar la Llei 6/2009, de signatura electrònica, que regula la signatura electrònica i els seus efectes en l’àmbit de les relacions de negocis i de les Administracions públiques, i la prestació dels serveis de certificació, i s’aplica als prestadors de serveis de certificació establerts al Principat d’Andorra i als serveis prestats a través d’un establiment o una oficina oberts al Principat d’Andorra.

El Reglament d’acreditació de prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda regula de quina manera es poden acreditar voluntàriament entitats que volen oferir certificats qualificats o reconeguts i altres serveis associats. Per optar a l’acreditació que permeti expedir certificats qualificats o reconeguts cal seguir el procediment d’acreditació definit en aquest Reglament.

El capítol primer d’aquest Reglament defineix el sistema d’acreditació de prestadors de serveis. El capítol segon defineix les entitats d’acreditació i els requeriments que han de complir perquè s’habilitin. El capítol tercer defineix el procés d’acreditació de prestadors de serveis de certificació.

A proposta del cap de Govern, el Govern, en la sessió del 2 de juny del 2010, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article únic

S’aprova el Reglament d’acreditació de prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda, que entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament d’acreditació de prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda

Capítol primer. Sistema d’acreditació

Article 1

Finalitat, objecte i àmbit d’aplicació

  1. Aquest Reglament regula l’acreditació de prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda i l’habilitació d’entitats d’acreditació al Principat d’Andorra.

  2. La finalitat d’aquest Reglament és aconseguir un grau adequat de seguretat, qualitat i confiança en la prestació de serveis de certificació i protegir degudament els drets dels usuaris per establir els sistemes d’acreditació de prestadors de serveis de certificació.

  3. L’acreditació definida en aquest Reglament és voluntària ja que només afecta les entitats que vulguin emetre certificats qualificats o reconeguts.

Article 2

Òrgans d’acreditació

El Govern d’Andorra és l’òrgan competent per acreditar els prestadors de serveis de certificació en el cas de la signatura electrònica qualificada o reconeguda, a proposta de la Comissió Nacional d’Acreditació (CNAC) o d’altres entitats públiques o privades habilitades.

Capítol segon. Entitats d’acreditació

Article 3

Entitats d’acreditació

Són entitats públiques o privades que estan autoritzades pel Govern per emetre una declaració a favor d’un prestador de serveis de certificació amb la finalitat que el Govern l’acrediti.

Poden actuar al territori del Principat d’Andorra com a entitats d’acreditació de prestadors de serveis de certificació les entitats públiques i privades que s’hagin publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra i a la pàgina web de la CNAC.

Article 4

Independència de les entitats d’acreditació

Les entitats d’acreditació de prestadors de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR