Decret del 6-6-2013 pel qual s’aprova el Reglament sobre l’autorització de venda de material pirotècnic en casetes ocasionals.

Decret

El Comú d’Andorra la Vella, en la sessió del Consell de Comú del 6 de juny del 2013, ha aprovat el següent:

Reglament

sobre l’autorització de venda de material pirotècnic en casetes ocasionals

CAPÍTOL I. Consideracions generals

Article 1

Objecte i àmbit d’aplicació

Aquest reglament té per objecte la regulació de les condicions i requisits preceptius per a l’obtenció de l’autorització administrativa de venda de material pirotècnic, en casetes ocasionals en determinades celebracions tradicionals populars, al territori de la parròquia d’Andorra la Vella.

Article 2

Competència administrativa dels comuns

L’activitat reglamentada queda sota la intervenció del Comú d’Andorra la Vella, d’acord amb l’article 80.1.d de la Constitució andorrana i l’article 4.5 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns.

Article 3

Concepte d’empreses del sector de la pirotècnia

Es considera empresa del sector de la pirotècnia, tota persona física o jurídica que, disposant d’una assegurança de responsabilitat civil, estigui en possessió d’una autorització per a la venda de productes pirotècnics al Principat d’Andorra.

Article 4

Modalitat de venda en caseta ocasional

L’exercici de la venda d’articles pirotècnics en casetes ocasionals s’efectuarà en casetes desmuntables o mòbils, instal·lades en la via pública o en terrenys de propietat privada, que compleixin les condicions constructives i de seguretat establertes en aquest reglament, sense perjudici del compliment d’altres normes que resultin d’aplicació.

CAPÍTOL II. Ubicació i requisits generals de les casetes ocasionals

Article 5

De la ubicació de les casetes ocasionals

Les casetes ocasionals han d’estar ubicades fora de nuclis urbans de la parròquia d’Andorra la Vella i, en tot cas, han d’estar a una distància mínima de 20 metres respecte dels edificis i de 100 metres d’altres llocs que puguin representar especial perillositat, com ara benzineres o dipòsits de productes perillosos.

A tal efecte, es considera nucli urbà qualsevol lloc proper a edificis públics, col·legis, centres sanitaris, zones residencials, establiments i vies comercials, i qualsevol altre lloc equivalent amb important pas o aglomeracions de persones.

En cas que les casetes ocasionals estiguin situades a la voravia, hi ha d’haver una distància mínima de 2 metres fins a la carretera.

El comú es reserva el dret de rebutjar qualsevol sol·licitud que comporti una ubicació de caseta ocasional per a la venda de material pirotècnic que pugui comportar un risc contra les persones, els béns o el medi ambient.

Article 6

Dels requisits generals de les casetes ocasionals

  1. La venda de material pirotècnic es pot efectuar en casetes ocasionals degudament autoritzades pel Govern.

  2. En la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR