Aute del Tribunal Constitucional del 20-12-2022 relatiu al recurs d'empara 2022-63-RE.

Fecha de publicación28 Diciembre 2022
Fecha20 Diciembre 2022
Número de Gaceta151
SecciónTribunal Constitucional
TA20221220_16_33_56

Aute

Aute del Tribunal Constitucional del 20-12-2022 relatiu al recurs d' empara 2022-63-RE.

Causa 2022-63-RE
(Dolsa Font c/ Govern d' Andorra)

Número de registre 503-2022. Recurs d' empara

Aute del 20 de desembre del 2022

En nom del Poble Andorrà;

El Tribunal Constitucional;

Atès l' escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 8 de novembre del 2022, per la representació processal del Sr. Enric Dolsa Font, mitjançant el qual interposa un recurs d' empara contra els autes de l' 11 de març i del 5 de setembre del 2022, dictats per la Secció de Contenciós-Administratiu 1 de la Batllia, i contra l' aute del 17 d' octubre del 2022, dictat per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta ' vulneració del dret fonamental a obtenir una resolució judicial motivada i fonamentada en dret, congruent, no arbitrària, i que no produeixi indefensió efectiva, i conforme al principi de legalitat' , i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l' empara sol·licitada, que declari la vulneració del dret esmentat, que anul·li les resolucions impugnades, i que s' adoptin les mesures per restaurar el dret fonamental a la jurisdicció vulnerat, d' acord amb les disposicions de l' article 92.2 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2, 98 c) i 102;

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;

Escoltat l' informe del magistrat ponent, Sr. Joan Manel Abril Campoy;

1. Antecedents processals davant les jurisdiccions ordinàries

1.1. El Sr. Enric Dolsa Font va presentar, en qualitat de conseller del Comú d' Ordino, un recurs contra el document anomenat ' Pacte de Socis' , formalitzat el 28 d' abril del 2021, entre el Govern, ADI, SA, Grifols Innovation and News Technologies Limited i Grifols, SA.

1.2. El 27 d' octubre del 2021, el Govern va acordar no admetre a tràmit aquest recurs.

1.3. El Sr. Enric Dolsa Font va interposar una demanda contra la resolució del Govern en què demanava que s' acordés la suspensió provisional de l' execució del contracte o acte administratiu fins que es dictés sentència ferma i definitiva, ja que la seva execució podria causar perjudicis de difícil o d' impossible reparació.

1.4. L' 11 de març del 2022, la Secció de Contenciós-Administratiu 1 de la Batllia va dictar un aute mitjançant el qual decidia desestimar la petició de suspensió sol·licitada pel demandant.

1.5. La representació processal del Sr. Enric Dolsa Font va formular un incident de nul·litat, i, el 5 de setembre del 2022, la Secció de Contenciós-Administratiu 1 de la Batllia va dictar un aute que desestimava aquest incident.

1.6. La representació processal del Sr. Enric Dolsa Font va formular un recurs d' apel·lació contra la desestimació de l' incident de nul·litat esmentat, i, el 17 d' octubre del 2022, la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia va dictar un aute que acordava no admetre a tràmit aquest recurs.

1.7. El 8 de novembre del 2022, la representació processal del Sr. Enric Dolsa Font va interposar un recurs d' empara contra totes les resolucions que s' acaben de ressenyar dictades per la Secció de Contenciós-Administratiu 1 de la Batllia i per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta ' vulneració del dret fonamental a obtenir una resolució judicial motivada i fonamentada en dret, congruent, no arbitrària, i que no produeixi indefensió efectiva, i conforme al principi de legalitat' .

2. Argumentació jurídica

2.1. Argumentació del recurrent

- El recurrent en empara fonamenta el seu recurs en la vulneració dels drets a un procés degut i a la jurisdicció (article 10.1 de la Constitució) i, en concret, en la vulneració del dret a obtenir una resolució judicial motivada i fonamentada en Dret, congruent i no arbitrària, que no produeixi indefensió efectiva i conforme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR