Avís del 4 de juny del 2014 pel qual es fa pública la possibilitat que els representants de la societat civil andorrana presentin un informe sobre la situació dels drets humans a Andorra en el marc de l’Examen Periòdic Universal (EPU/UPR) de les Nacions Unides.

Avís

  1. - Explicació

    En el marc de les obligacions internacionals contretes pel Principat d’Andorra, el proper mes de gener del 2015 el Govern d’Andorra haurà de lliurar al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides el segon informe Examen Periòdic Universal (EPU/UPR). Es tracta d’un informe que tots els Estats de les Nacions Unides han de presentar cada quatre anys i mig. El seu objectiu principal és oferir una visió global de la situació dels drets humans al país examinat, identificar-ne les principals mancances, apuntar les prioritats de cada Estat en matèria de drets humans i presentar l’estat d’implementació de les recomanacions acceptades durant el primer informe EPU/UPR.

    L’informe que presenti el Govern d’Andorra es completarà amb els informes presentats per la societat civil i per l’Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides (OHCHR). El procés de revisió d’Andorra tindrà lloc durant la 22ª sessió del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides per a l’Examen Periòdic Universal, a l’abril del 2015.

    Els antecedents d’aquest procés es troben en la Resolució A/Res/60/251 de l’Assemblea General de les Nacions Unides, del 15 de març del 2006, en què es creava el Consell de Drets Humans i s’indicava que aquest òrgan hauria de procedir a un examen periòdic universal que completés, sense solapar-se, els informes d’aplicació de convenis que periòdicament presenta cada Estat.

    El 18 de juny del 2007 el Consell de Drets Humans va aprovar la Resolució 5/01, en què figuren les modalitats de posada en marxa del mecanisme d’Examen Periòdic Universal. Aquestes modalitats es van completar amb les directrius generals adoptades pel Consell de Drets Humans en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR