Avís del 10 de maig del 2017 dels exàmens oficials de llengua catalana dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 i del nivell bàsic de ciències històriques i socials andorranes.

Fecha10 Mayo 2017
Fecha de publicación17 Mayo 2017
Número de Gaceta31
SecciónGovern
GV20170510_11_42_12

Avís dels exàmens oficials de llengua catalana dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 i del nivell bàsic de ciències històriques i socials andorranes

De conformitat amb el que disposa la Llei qualificada d' educació, especialment en els articles 3 (apartats b, e, g), 4.2 i 14.1, del 3 de setembre de 1993, i a fi d' assolir les finalitats sobre l' ús de la llengua catalana establertes a l' article 2 de la Llei d' ordenament del sistema educatiu andorrà, del 9 de juny de 1994;

De conformitat amb el que disposa la Llei d' ordenació de l' ús de la llengua oficial, del 16 de desembre de 1999;

De conformitat amb el Decret de modificació del Decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d' Andorra, del 3 de febrer del 2016, es fa pública la convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana dels nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 i del nivell bàsic de ciències històriques i socials andorranes.

El Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior convoca els exàmens oficials de llengua catalana de nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 i del nivell bàsic de ciències històriques i socials andorranes per a candidats lliures corresponents a la convocatòria juny 2017.

Accés

Poden accedir als exàmens oficials de llengua catalana les persones majors de setze anys en el moment en què tinguin lloc els exàmens, independentment de la nacionalitat, residents o no residents al Principat d' Andorra, que vulguin acreditar el seu coneixement de llengua catalana.

Inscripcions i preu

Les inscripcions, presencials o en línia, tenen lloc del 18 de maig al 2 de juny, ambdós dates incloses.

1. Inscripció presencial al Servei de Tràmits de l' edifici administratiu del Govern, carrer Prat de la Creu, 62-64, d' Andorra la Vella.

a) Per formalitzar la inscripció presencial, cal emplenar la sol·licitud (J7 T001), Inscripció als exàmens oficials de llengua catalana i/o de ciències històriques, i adjuntar una fotocòpia del passaport o del document oficial d' identitat per a les persones no andorranes.

b) Per als candidats amb necessitats educatives específiques, cal emplenar la Sol·licitud d' adaptació dels exàmens oficials ' Candidats amb necessitats educatives específiques (J1 T005) i adjuntar la documentació pertinent.

c) En el moment de fer la inscripció queden clars per al candidat la data i el nivell al qual s' ha apuntat i que no rebrà cap avís de convocatòria de part de l' Àrea d' Exàmens Oficials i Reconeixement de Titulacions.

2. Inscripcions en línia: https://www.e-tramits.ad

a) Per escollir l' opció d' inscripció en línia, és indispensable disposar del mòdul d' identificació en línia personal (MIL) que serveix per accedir a totes les plataformes en línia de l' Administració. En cas de no disposar del MIL, cal sol·licitar-lo, de manera gratuïta, al Servei de Tràmits del Govern o dels comuns.

b) Una vegada es disposa del MIL, cal entrar a https://www.e-tramits.ad, apartat ' Ciutadà' , anar a ' Identificació' , escriure el número d' identificació i la contrasenya. Després, s' ha d' anar a la llista de tràmits d' Educació i seleccionar la convocatòria, l' examen i fer efectiu el pagament de drets d' examen. Posteriorment, es rep un document que acredita la inscripció i el pagament del dret d' exàmens.

c) Per als candidats amb necessitats educatives específiques, cal emplenar l' apartat corresponent. S' ha de lliurar la documentació pertinent al Servei de Tràmits de Govern o a l' Àrea encarregada dels exàmens oficials al Ministeri d' Educació i Ensenyament Superior.

3. El preu de la inscripció és de 17,15 ' .

4. El candidat només es pot inscriure a un únic examen oficial de llengua catalana.

5. Si el candidat no és present a l' hora de començar l' examen, perdrà el dret d' examinar-se.

6. La plaça d' un candidat no pot ser coberta per una altra persona.

Estructura, durada, puntuació, calendari dels exàmens i aptitud

El calendari d' exàmens queda establert per nivells de la manera següent:

Nivell A1

L' examen del diploma de llengua catalana, usuari bàsic, nivell A1, s' estructura en quatre blocs repartits de la manera següent:

Blocs

Durada

Puntuació

Dia i hora de l' examen

Part 1

Comprensió oral

25 minuts

30 punts

Ds. 17 de juny de les 8.30 a les 9.35 h

Comprensió escrita

20 minuts

25 punts

Expressió i interacció escrita

20 minuts

15 punts

Part 2

Expressió i interacció oral

15 minuts

30 punts

Ds. 17 de juny, a partir de les 9.35 h, entrevista individual, a l' hora assignada per a cada candidat

Total examen

1.20 hores

100 punts

Per ser declarat apte, el candidat ha d' assolir un mínim de 60 punts sobre 100. S' ha de tenir en compte que la puntuació mínima que cal obtenir a cada una de les parts és la següent:

- A la part oral (comprensió oral i expressió i interacció oral): un 67% dels 60 punts establerts. És a dir, una nota igual o superior a 40 punts sobre 60.

- A la part escrita (comprensió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR