Avís del 30-5-2023 segons el que es notifiquen les bases de participació i condicions per les Subvencions Andorra Business 2023 destinades a donar suport a les empreses per millorar la seva competitivitat a nivell internacional.

Fecha de publicación31 Mayo 2023
Fecha30 Mayo 2023
Número de Gaceta71
SecciónAltres organismes oficials
ADI20230525_12_30_30

Avís

Avís del 30-5-2023 segons el que es notifiquen les bases de participació i condicions per les Subvencions Andorra Business 2023 destinades a donar suport a les empreses per millorar la seva competitivitat a nivell internacional.

Andorra Desenvolupament i Inversió, SAU (en el successiu, ' Andorra Business' ) és una societat pública coneguda sota la marca Andorra Business i que té per objecte, entre d' altres, potenciar, diversificar i vetllar per la competitivitat de l' economia andorrana.

Andorra Business considera que l' aposta per la innovació, la internacionalització i la professionalització de les empreses del país és fonamental per impulsar la competitivitat d' Andorra en un entorn global i, per aquest motiu, duu a terme programes de suport a l' empresa que puguin afavorir el seu creixement i l' increment de la seva competitivitat a llarg termini.

Així, en consideració a la constant necessitat de recolzament de la micro, petita i mitjana empresa andorrana, Andorra Business llança la sisena edició de les subvencions enfocades exclusivament a serveis d' internacionalització (en el successiu, ' el Programa' ).

El Programa contempla la subvenció de la contractació d' una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l' accés de l' empresa a la internacionalització i a noves tecnologies, acompanyant la seva professionalització, diversificació i la presència a l' exterior.

En aquesta edició de les Subvencions Andorra Business 2023, es demana les empreses sol·licitants que presentin el projecte pel que volen la subvenció i que les seves necessitats estiguin emmarcades en la seva estratègia com empresa. Poden sol·licitar més d' un servei sempre que el projecte que volen portar a terme ho justifiqui.

Destacar que en aquesta edició, hi han dos convocatòries. Aquesta primera que s' obre aquest 31 de maig i una segona convocatòria que s' obrirà el 25 d' octubre del 2023, amb les mateixes bases reguladores i condicions. El total de pressupost dedicat a les dues convocatòries juntes del 2023 és de 180.000' .

Andorra la Vella a 30 de maig del 2023

Judit Hidalgo Directora
Andorra Business

Bases reguladores de les Subvencions Andorra Business 2023

Base 1. Objecte del programa i pressupost

1.1. Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de les subvencions del Programa Subvencions Andorra Business 2023, que consisteix a subvencionar parcialment la contractació de determinats serveis que responguin a un projecte i/o una necessitat d' empresa (en el successiu, ' el Projecte' ) dins d' una estratègia empresarial, sempre per millorar la competitivitat, mitjançant la innovació, la internacionalització i/o l' optimització empresarial (en el successiu, ' el Programa' ).

1.2. El pressupost disponible en la convocatòria del Programa ascendeix a 180.000 euros.

Aquesta edició comportarà dos convocatòries. La primera s' obrirà el 31 de maig i la segona convocatòria el 25 d' octubre del 2023.

Els imports atorgats en cada convocatòria seran els següents:

- 31 de maig: 180.000 euros.

- 25 d' octubre: Import no adjudicat de la primera convocatòria.

Base 2. Beneficiaris de les subvencions

2.1. Poden ser beneficiàries del Programa empreses i empresaris (en el successiu, ' l' Empresa' en singular o ' les Empreses' en plural) degudament inscrites al Registre de Comerç i en cas que s' escaigui al Registre de Professions Titulades, que en el moment de presentar la sol·licitud exerceixin una activitat econòmica, amb independència de quina sigui la seva forma jurídica, sempre que la seva facturació en l' exercici immediatament anterior a la publicació d' aquesta convocatòria no hagi superat 2.000.000 euros.

El 85% del pressupost indicat a la Base 1 (' Objecte del programa i pressupost' ), es destinarà a l' atorgament de subvencions a beneficiaris quina facturació en l' exercici anterior hagi estat inferior a 350.000 euros, mentre que el 15% del dit pressupost es destinarà a beneficiaris quina facturació en l' exercici anterior s' hagi trobat entre 350.000 i 2.000.000 euros.

Destacar que si l' Empresa pertany a un grup empresarial, es valorarà la facturació global de totes les empreses del grup. En aquests casos, l' òrgan col·legiat podrà sol·licitar informació de la resta de les empreses del grup de què es tracti.

2.2. No poden participar en el Programa les Empreses que:

2.2.1. No estiguin al corrent de totes les seves obligacions tributàries davant les administracions general i comunal, i de totes les seves obligacions davant la Caixa Andorrana de Seguretat Social. Aquesta condició s' ha de mantenir des del moment de presentar la seva sol·licitud fins al seu pagament.

2.2.2. Hagin estat condemnades mitjançant sentència ferma a la pena de prohibició de contractar amb les administracions públiques, per delictes contra el patrimoni o per delictes contra l' ordre socioeconòmic.

2.2.3. Hagin sol·licitat la declaració de concurs voluntari i/o hagin estat declarades en estat de fallida o hagin estat inhabilitades per sentència ferma.

2.2.4. Hagin donat lloc, per una causa de la qual hagin estat declarades culpables, a la resolució ferma de qualsevol contracte formalitzat amb l' administració pública.

2.2.5. No estiguin al corrent de pagament de qualsevol obligació de reintegrament de subvencions que els pugui correspondre d' acord amb l' article 14 del Reglament del procediment per a la concessió i el control de les subvencions i les transferències públiques, de 12 de juliol del 2000.

2.2.6. Hagin estat sancionades, per la comissió d' infracció greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, llevat que hagin aplicat les mesures correctores i/o abonat les quantitats requerides per aquest concepte.

2.2.7. Hagin incomplert les bases de les subvencions convocades per Andorra Business en qualsevol de les seves anteriors edicions.

Aquestes prohibicions afecten també a aquelles Empreses les quals, per raó de les persones que les regeixen o d' altres circumstàncies, es pugui presumir que són continuació o que deriven, per transformació, fusió o successió, d' altres empreses en les que haguessin concorregut aquelles.

2.3. El compliment d' aquests requisits s' acredita d' acord amb el que estableix la Base 6 (' Sol·licitud de les subvencions' ).

Base 3. Import de la subvenció

3.1. L' import de la subvenció és d' un màxim del 80% del cost dels serveis contractats, impostos no inclosos, amb un màxim de 6.000 euros per beneficiari.

3.2. Si, tot i mantenir-se l' objecte pel qual es va concedir la subvenció, el cost final efectiu dels serveis contractats i prestats és inferior al cost pressupostat inicialment, l' import de la subvenció es redueix en la mateixa proporció.

3.3. Un mateix beneficiari pot demanar, en la mateixa sol·licitud, subvenció del Programa per serveis diferents, si s' escau proveïts per diferents proveïdors, sempre amb un màxim de 6.000 euros de subvenció per al conjunt de serveis contractats.

Base 4. Serveis subvencionables

4.1. El Programa ofereix subvencions a les Empreses per a la contractació de determinats serveis que responguin a un Projecte dins d' una estratègia empresarial, sempre per millorar la seva competitivitat, mitjançant la innovació, la internacionalització i/o l' optimització empresarial. Destacar que els serveis que corresponen a digitalització, queden coberts per les eventuals subvencions i línies de finançament que s' atorguin en el marc del Programa de Digitalització d' Empreses.

4.2. Per tal que un servei sigui subvencionable, el proveïdor ha de complir els requisits establerts a la Base 5 (' Proveïdors elegibles' ).

4.3. Els serveis que es poden subvencionar mitjançant el Programa, són, entre d' altres, els que s' estableixen a l' Annex 1 a aquestes bases.

4.4. No poden ser objecte de subvenció els serveis relacionats amb despeses permanents o periòdiques, ni els relacionats amb les despeses d' explotació normals de l' Empresa, ni amb equipaments ni immobilitzat de cap mena.

4.5. Es considera subvencionable el cost net de la prestació a l' Empresa de qualsevol dels serveis establerts per l' apartat 4.3, fins a un import màxim de 6.000 euros. Els impostos i les taxes no es consideren en cap cas despeses subvencionables. Tampoc es consideren subvencionables altres tipus de despeses diferents del cost dels serveis esmentats (com ara subministraments, fungibles, adquisició d' equipaments o altres despeses similars que puguin ser necessàries per a la prestació del servei).

4.6. Només són subvencionables els serveis executats a partir de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR