Decret 133/2022, del 30-3-2022, d' aprovació del Reglament de l' Observatori COVID.

Fecha de publicación06 Abril 2022
Fecha30 Marzo 2022
SecciónGovern
Número de Gaceta43
GR20220404_08_38_54

Decret 133/2022, del 30 de març del 2022

Decret 133/2022, del 30-3-2022, d' aprovació del Reglament de l' Observatori COVID.

Exposició de motius

El nou escenari global en temps de la pandèmia provocada per la COVID-19 fa imperatiu prendre mesures, unes de caràcter més urgent i específiques i altres de més sostenibles i perdurables en el temps, per poder avaluar els impactes d' aquestes accions. D' aquesta manera, sorgeix l' Observatori COVID, amb l' objectiu de donar suport al Govern en el seguiment i monitoratge dels efectes de la crisi generada pel coronavirus a mitjà i llarg termini.

Transcorreguts ja més de dos anys des de l' arribada del SARS-CoV-2 al Principat, i incardinats en una constant situació d' emergència sanitària ocasionada per la pandèmia de la COVID-19 i en la necessitat d' aprovar mesures extraordinàries i excepcionals, es considera adient disposar d' un observatori que analitzi els efectes de la COVID i de les mesures adoptades i elabori propostes adreçades a mitigar les seves conseqüències negatives.

En aquest context es crea l' Observatori com a òrgan autònom amb l' objectiu d' aglutinar informació i crear coneixement transversal en matèria de l' impacte de la COVID en totes les seves dimensions, per fer propostes d' accions i propostes polítiques.

Alhora i, donat que la Secretaria de Salut és responsable, entre d' altres, d' assegurar i verificar la transversalitat del Principi de Garantia de la Salut Pública en totes les polítiques públiques, com són els aspectes socials i sociosanitaris i les prestacions i cobertures laborals, socials i educatives, d' acord amb el que es preveu en aquest Decret. L' Observatori COVID serà adscrit al ministeri responsable de la salut.

Aquest Reglament es desglossa en vuit articles i una disposició final, que en defineixen l' objecte i desenvolupen o completen la regulació legal pel que fa a la naturalesa, l' objectiu i l' adscripció de l' Observatori COVID, com també les funcions, la composició i el funcionament intern.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta del ministre de Salut, el Govern, en la sessió del 30 de març del 2022,

Decreta

Article únic

Es crea l' Observatori COVID i s' aprova el Reglament de l' Observatori COVID, que entrarà en vigor l' endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra.

Reglament de l' Observatori COVID

Article 1. Objecte del Reglament

1. Aquest Reglament té com a objecte regular l' Observatori COVID (d' ara endavant, '...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR