Decret 186/2022, del 4-5-2022, d' aprovació del Reglament de mediació del servei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra anomenat Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE).

Fecha de publicación11 Mayo 2022
Fecha04 Mayo 2022
SecciónGovern
Número de Gaceta58
GR20220509_16_45_37

Decret 186/2022, del 4 de maig del 2022

Decret 186/2022, del 4-5-2022, d' aprovació del Reglament de mediació del servei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra anomenat Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE).

Exposició de motius

La Llei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra estableix a l' article 3.1.m) que una de les funcions bàsiques de la institució és la mediació i la conciliació, dins del seu marc competencial, en els àmbits nacional i internacional, i qualsevol altre sistema alternatiu de resolució de conflictes, de conformitat amb la legislació vigent.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra ha elaborat aquest Reglament, que s' aplica als procediments de mediació administrats pel servei CRCE de la Cambra que li siguin sotmesos.

En virtut de les funcions compreses a l' article 3.1.m) de la Llei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra, el Ple de la Cambra ha aprovat el Reglament de mediació del CRCE el dia 30 de març de 2022.

La Llei 24/2018, del 18 d' octubre, del Codi de procediment civil estableix a l' article 1.2 el dret a la resolució extrajudicial de les controvèrsies. De conformitat amb l' article esmentat, els mitjans extrajudicials de prevenció i resolució de les controvèrsies són escollits de comú acord per les persones interessades. Aquests mitjans són principalment la negociació entre les parts, la mediació i l' arbitratge, en què les parts recorren a l' assistència d' una tercera persona, o qualsevol altre mitjà que considerin convenient.

Per aplicació de l' article 8 de la Llei 3/2018, del 22 de març, de mediació, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra està degudament inscrita com a entitat de mediació al Registre de Mediadors del Principat d' Andorra amb el núm. 2/2019.

A proposta del Ple de la Cambra ' d' acord amb l' article 7 apartat 1.h) de la Llei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra i en execució de l' acord del dia 30 de març de 2022' , i del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, en la sessió del 4 de maig del 2022 el Govern aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article únic

S' aprova el Reglament de mediació del servei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra anomenat Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE), que entrarà en vigor l' endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra.

Reglament de mediació del servei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra anomenat Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE)

Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Concepte de mediació

Als efectes d' aquest Decret s' entén per mediació el sistema alternatiu de resolució de conflictes i controvèrsies en què dues o més parts intenten, voluntàriament i per elles mateixes, aconseguir un acord amb la intervenció d' una persona tercera imparcial denominada mediador o mediadora, d' acord amb la Llei 3/2018, del 22 de març, de mediació.

Article 2. Regles d' interpretació

Per aplicar aquest Reglament cal tenir en compte el significat de les expressions següents:

a) Les sigles CRCE fan referència al servei adscrit a la Cambra que s' anomena Centre de Resolució de Conflictes Empresarials.

b) La designació la Cambra fa referència a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra.

c) El procediment és el procediment de mediació del CRCE de la Cambra.

d) Les referències en singular comprenen el plural quan hi hagi pluralitat de parts o de tercers imparcials.

e) La referència a mediació empresarial significa qualsevol mediació en la qual una de les parts és una organització o un membre d' una organització, una persona treballadora per compte propi o que hi sigui equiparable de l' àmbit mercantil, civil o de l' empresa familiar, en conflictes familiars que repercuteixen en l' empresa, entre directius, entre treballadors o entre socis, o bé en altres situacions homologables.

Article 3. Objecte

El Reglament de mediació té l' objectiu de regular tant mediacions sobre conflictes, controvèrsies o desacords intraorganitzacionals com mediacions sobre conflictes, controvèrsies o desacords en què una part sigui una empresa, una organització o una agrupació d' interès econòmic, o bé de treballadors per compte propi, inclosos els transfronterers, sempre que el conflicte no afecti drets ni obligacions no disponibles per a les parts, d' acord amb la legislació aplicable.

Article 4. Àmbit d' aplicació

Les normes contingudes en aquest Reglament s' apliquen als procediments de mediació empresarial administrats pel servei CRCE de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra.

Article 5. Principis de la mediació

Els principis bàsics de la mediació són:

a) La voluntarietat. La mediació és voluntària. Les parts, informades prèviament, decideixen lliurement si volen iniciar el procediment. No estan obligades a mantenir-s' hi ni a arribar a un acord. Si ho estimen convenient, poden abandonar el procediment en qualsevol moment.

La persona mediadora pot renunciar a continuar dirigint el procediment sempre que lliuri a les parts una acta on consti la seva renúncia. En aquest cas, les parts poden continuar el procediment designant un nou mediador.

b) La bona fe. Mentre duri el procediment de mediació, les parts i la persona mediadora han d' actuar d' acord amb les exigències de la bona fe. Quan el conflicte derivi d' un contracte on s' ha previst una clàusula de submissió a la mediació, s' ha d' intentar el procediment pactat de bona fe, abans de cercar l' empara jurisdiccional o qualsevol altra solució extrajudicial.

c) La independència, la imparcialitat i la neutralitat. La persona mediadora exerceix la seva funció amb independència, imparcialitat i neutralitat, i garanteix així la igualtat entre les parts.

d) La confidencialitat i el secret professional. Totes les persones que intervenen en el procediment de mediació tenen l' obligació de no revelar els fets, els documents o les situacions que coneguin a conseqüència del procediment. Aquesta obligació afecta tant les parts com els mediadors, els advocats, els assessors, els experts i qualsevol altra persona que hi pugui intervenir.

Per garantir la confidencialitat no es poden revelar:

- Fets, dades ni continguts de les reunions del procediment.

- Ofertes de negociació eventuals de les parts ni cap acceptació durant el procediment de mediació.

- En general, informacions de caràcter reservat o confidencial que hagin obtingut per raó de la seva intervenció en el procediment.

Les parts d' un procediment de mediació no poden sol·licitar la declaració o l' interrogatori de la persona mediadora com a pèrit o testimoni en el marc d' un procediment judicial, ni sol·licitar-li documentació. El mateix tractament s' aplica als experts que hi hagin intervingut, llevat que les parts, de comú acord, manifestin expressament per escrit i de forma voluntària que dispensen la persona mediadora o els experts del deure de confidencialitat, i aquests ho acceptin, o bé que la Batllia o el Tribunal de l' ordre jurisdiccional penal corresponent els ho requereixi mitjançant una resolució judicial motivada.

Les actes que s' elaboren durant el procediment de mediació tenen caràcter confidencial. No obstant això, no està subjecta al deure de confidencialitat la informació obtinguda durant el procediment de mediació que:

- No estigui personalitzada i s' utilitzi per a finalitats de formació o recerca.

- Comporti una amenaça per a la vida o la integritat física o psíquica d' una persona.

- Calgui revelar per raons imperioses d' ordre públic.

- S' hagi obtingut en el marc d' un procés de diàleg públic com a forma d' intervenció mediadora oberta a la participació ciutadana.

L' obligació de respectar el deure de confidencialitat subsisteix fins i tot després d' haver cessat en la prestació de serveis, tenint en compte que:

- Acabat el procediment, la Cambra, mitjançant el CRCE, torna a cada part els documents que hagi aportat.

- Els documents que no s' hagin de tornar a les parts, si la persona mediadora ho considera oportú, s' inclouen a l' expedient que la Cambra ha de conservar i custodiar una vegada s' hagi acabat el procediment, durant un termini de sis anys.

- En cap cas la Cambra pot divulgar, sense l' autorització de les parts, l' existència ni el resultat del procediment. Això no obstant, la Cambra pot incloure informació relativa al procediment en les estadístiques globals de les seves activitats, sempre que siguin dades cegues que no desvelin la identitat de les parts ni les circumstàncies particulars de la controvèrsia.

La infracció dels deures de confidencialitat i de secret professional genera responsabilitat en els termes que estableixi la normativa aplicable.

e) Igualtat de les parts. En el procediment de mediació s' ha de garantir que les parts intervinguin amb plena igualtat d' oportunitats i que es mantingui l' equilibri entre les seves posicions i el respecte dels punts de vista que expressen.

f) Caràcter personalíssim. Quan una de les parts és una persona física ha d' assistir personalment a les reunions i no es pot fer valer de representants o intermediaris.

Quan alguna de les parts sigui una persona jurídica, hi assisteix el representant o els representants sempre que estiguin acreditats degudament.

Quan en la mediació concorrin una pluralitat de persones, les parts poden designar portaveus que representin els interessos de cada col·lectiu implicat.

g) Flexibilitat. Sense perjudici del que estableixen aquest Reglament i la resta de l' ordenament jurídic, el procediment de mediació és flexible i s' adapta a la forma que determinin les parts i la persona mediadora.

Quan sigui impossible la presència simultània de les parts, es poden utilitzar mitjans tecnològics que facilitin la comunicació a distància i garanteixin els principis de la mediació.

Article 6. Còmput de terminis

Els terminis establerts en aquest Reglament comencen a comptar-se des de l' endemà del dia en què...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR