Decret 2/2022, del 5-1-2022, d' establiment de les condicions i el procediment per a l' atorgament del certificat de contraindicació a la vacunació contra la COVID-19.

Fecha05 Enero 2022
Fecha de publicación05 Enero 2022
SecciónGovern
Número de Gaceta3
GD20220105_13_04_37

Decret 2/2022, del 5 de gener del 2022

Decret 2/2022, del 5-1-2022, d' establiment de les condicions i el procediment per a l' atorgament del certificat de contraindicació a la vacunació contra la COVID-19.

Exposició de motius

El Decret 356/2021, del 10-11-2021, pel qual s' aprova el Reglament que regula la creació dels certificats digitals COVID-19 expedits per Andorra i l' acceptació de certificats COVID-19 emesos per tercers, estableix la creació del certificat digital COVID-19 expedit per Andorra i els tipus i les característiques de certificats COVID-19 interoperables en el marc europeu, de vacunació, de prova diagnòstica i de recuperació (certificat COVID digital), així com els tipus i les característiques d' altres certificats acceptats al Principat.

A partir d' aquest Decret, els diferents decrets de noves mesures excepcionals per l' evolució de la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 estableixen l' obligatorietat de presentar els diferents certificats COVID-19 per poder accedir als establiments i les activitats que es detallen en aquests decrets.

No obstant això, cal considerar que hi ha persones que per la seva condició clínica tenen contraindicada la vacunació contra la COVID-19. Per poder accedir a aquests espais, l' opció que tenen disponible actualment és disposar d' un certificat de prova diagnòstica amb resultat negatiu amb una durada de 72 hores des de la realització de la prova TMA o de 12 hores des de la realització de la prova TRA.

Considerant les dificultats operatives que aquests procediments suposen per a aquestes persones, així com l' ús de recursos de diagnòstic que actualment són necessaris en casos de sospita de la infecció per SARS-CoV-2, cal considerar aquesta casuística de manera particular i oferir un procediment que es pugui ajustar a aquestes situacions tan especials.

Atès el que s' ha exposat, el Govern, a proposta del ministre de Salut, en la sessió del dia 5 de gener del 2022, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Certificat de contraindicació de la vacunació contra la COVID-19

1. Es crea el certificat de contraindicació de la vacunació contra la COVID-19 per a les persones residents al Principat o persones amb autoritzacions d' immigració temporal de residència i treball, o bé persones amb autorització d' immigració de treball fronterer que per la seva condició clínica tenen contraindicada la vacunació contra la COVID-19.

2. El certificat indicat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR