Decret del 20-3-2023 de modificació de les normes urbanístiques del Pla d' Ordenació i Urbanisme d' Escaldes-Engordany (VIII modificació).

Fecha de publicación23 Marzo 2023
Fecha20 Marzo 2023
Número de Gaceta42
SecciónComú d'Escaldes-Engordany
QXU20230322_13_46_05

Decret

Decret del 20-3-2023 de modificació de les normes urbanístiques del Pla d' Ordenació i Urbanisme d' Escaldes-Engordany (VIII modificació).

Vist l' article 5.1 de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns;

Vist el Decret de data 25 de juny del 2018, d' aprovació de la primera revisió del Pla d' Ordenació i Urbanisme Parroquial (en el successiu el POUPEE);

Vist el Decret de l' 1-8-2022, d' acord provisional de modificació de les normes urbanístiques del Pla d' Ordenació i Urbanisme d' Escaldes-Engordany (VIII modificació);

Vist l' Edicte del 19-9-2022 pel que es publica l' annex del Decret de l' 1-8-2022 d' acord provisional de modificació de les normes urbanístiques del Pla d' Ordenació i Urbanisme d' Escaldes-Engordany (VIII modificació);

Vist que en data 26 de gener de 2023, el Consell de Comú va acordar estimar parcialment algunes de les al·legacions presentades, desestimant la resta, i trametre a Govern l' acord provisional de modificació de les normes urbanístiques del POUPEE (VII modificació) per a la corresponent aprovació prèvia d' acord amb l' article 106 del text refós de la Llei general d' ordenació del territori i urbanisme (en el successiu la LGOTU);

Vist l' informe favorable de la Comissió Tècnica d' Urbanisme, de data 24 de febrer de 2023, sobre la modificació del Pla d' Ordenació i Urbanisme de la parròquia d' Escaldes-Engordany (VIII modificació)

Vistos els articles 105 i 106 de la LGOTU;

El Comú d' Escaldes-Engordany, en la sessió de Consell de Comú celebrada el dia 20 de març de 2023, ha aprovat el Decret de modificació de les normes urbanístiques del Pla d' Ordenació i Urbanisme d' Escaldes-Engordany (VIII modificació), amb el contingut següent:

Modificació primera

a) Justificació

Vist el dèficit d' espai públic en la zona del Clot d' emprivat, que actualment s' està utilitzant com a espais verds privats d' ús públic;

Vist que la clau 2b2 (aprovada el 2018) no permet obtenir suficients espais lliures d' edificació per esponjar els edificis tipus en forma de torre que permet la clau;

Vist que la clau 2b2 permet esgotar l' edificabilitat permesa amb escreix;

Vist l' objectiu de la clau 2b2 d' alliberar el màxim d' espai per a ús públic i vistes les necessitats de la ciutadania de tenir equipaments públics al centre ciutat de la vil·la;

b) Modificació

Es modifica l' article 118, en els seus punts 4 i 6, a fi d' aclarir interpretacions, i els punts 7, en els apartats parcel·la, parcel·la mínima i regles sobre mitgeres, 8.1, en els apartats d' alçada reguladora referida al carrer, punt d' aplicació ARM referida al carrer i nombre de plantes referit al carrer, 8.3, en els apartats ocupació màxima de la parcel·la i sol lliure d' edificació, 8.4, en els apartats posició de l' edificació, planta subterrània, cossos sortints, elements sortints i composició de façana i punt 9, pel que fa a les condicions d' ús de la zona 2b2.

Article 118. Zona d' edificació en illa tancada ' Clot d' Emprivat' . Clau 2b

1. Descripció. Comprèn l' àmbit delimitat en la documentació de zonificació identificat amb la clau 2b, que es caracteritza per illes definides per la vialitat existent.

2. Aquesta zona d' edificació ' Clot d' Emprivat' (clau 2b), té el seu origen en el conveni previ (aprovat el 25 de juny de 1998), a la redacció del POUP del 2008. Aquesta zona es caracteritza per tenir una edificabilitat que es proposa mantenir. La cessió haurà d' ajustar-se a la normativa general determinada al POUPEE i de forma específica, quant al percentatge pendent al que prescriuen aquestes normes urbanístiques.

3. Es qualifica l' espai com a clau 2b, possibilitant l' aplicació dels paràmetres anteriors a la revisió regulats per la clau 2b.1, o els que venen regulats per la clau 2b.2, que proposa unes millores respecte la volumetria, altures, esponjament de l' edificació i de la qualitat del conjunt, als efectes de crear uns espais privatius d' ús públic mínims que en la clau 2b.1 no existeixen.

4. Les condicions d' ordenació de la zona 2b.1 provinents del POUP del 2008 determinen que aquesta zona queda definida per la normativa especifica que era d' aplicació en l' àmbit determinat pel conveni ' Clot d' Emprivat' (aprovat el 25 de juny de 1998) i que correspon a la zona urbana A de les anteriors Ordinacions d' Urbanisme i Construcció, i a més la que es defineix a continuació:

- A les plantes subterrànies i la planta baixa, l' illa serà edificable en la seva totalitat, quedant, però, les plantes baixes limitades exclusivament a l' ús comercial al detall i equipaments públics.

- Les amplades de vials i voravies són aquelles que figuren definides al Pla Parcial d' Urbanisme del Clot d' Emprivat, aprovat pel Govern en la sessió de data 25 de novembre de 1999.

- En l' execució del Carrer de la Unió s' han modificat algunes alineacions respecte les exposades en el punt anterior. L' edificabilitat que resulti afectada per aquesta nova alineació es podrà realitzar en la parcel.la de la qual prové en l' espai de l' illa edificable amb la qualificació de 2b, a desenvolupar amb les mateixes condicions que la resta de parcel·les no afectades pel canvi d' alineacions.

- Els cossos sortints autoritzats són aquells que s' inclouen en el conveni.

- En el pas de vianants no s' autoritzen voladissos.

- A l' interior del pati d' illa es podran ubicar circulacions verticals, com ara ascensors, escales mecàniques, etc. sempre que les circulacions verticals obligatòries que preveu la normativa sectorial ja s' hagin instal·lat dins la profunditat dels 22 m de l' edificació.

El Comú podrà autoritzar la construcció d' aquests elements dins el pati d' illa, sempre que es presenti un projecte unitari que disposi de l' aprovació de tots els propietaris que intervinguin en el pati en qüestió.

Aquests elements ubicats en els patis d' illa només es podran autoritzar per a ús comercial o recreatiu, i sempre i quan el pati d' illa sigui d' accés públic.

- El tractament de les façanes de les places interiors o patis configurats en el plànol vinculat al conveni ' Clot d' Emprivat' haurà de subjectar-se al que preveu a l' apartat corresponent a composició de la façana en la zona d' edificació en alineació a vial, intensitat I clau 2a (Article 117).

- Les parets mitgeres hauran de ser tractades com a façanes i es prohibeix l' ús d' estucats, arrebossats o xapes mini-ones o similars.

- Les parcel·les mínimes seran de 600 m'.

5. Es proposa una clau 2b.2 que modifica algun dels paràmetres de la clau 2b.1, en el sentit d' esponjar els edificis en forma de torre que permet la clau i possibilitar la creació d' espais privats d' ús públic.

6. En l' aplicació de la clau 2b.2, cada illa, haurà d' ordenar-se de forma unitària pel que respecta a l' espai ocupat, la posició de les edificacions, l' ocupació i el volum de les edificacions. S' haurà de presentar un estudi volumètric previ, que haurà de contemplar els drets urbanístics de cada parcel·la inclosa en cada illa així com els espais privatius d' ús públic Aquest estudi haurà de ser aprovat pel Comú. Sense dita aprovació les sol·licituds d' edificació no podran ser revisades. Abans de ser aprovat tot estudi volumètric es posarà a exposició pública 30 dies naturals.

7. Condicions de parcel·lació de la zona 2b.2:

Paràmetre

Condicions particulars

Parcel·lació i reparcel·lació

Segons l' ordenació detallada del sol urbà.

Parcel·la

Per poder procedir a presentar l' estudi volumètric, que abastarà l' illa sencera:
- S' haurà de tenir una superfície mínima de 1800 m', en una sola peça, en les illes amb edificació existent. En cas de no tenir dita superfície s' haurà d' aplicar la clau 2b1.
- En les illes no edificades s' haurà de tenir la superfície de tota la illa o 1.800m2 com a mínim, en una sola peça de forma rectangular. En cas de no tenir dita superfície s' haurà d' aplicar la clau 2b1.

Parcel·la mínima

600 m'

Parcel·les no edificades

Tot solar o parcel·la no edificat que confronti amb carretera, carrer, plaça o lloc públic sense ús específic, ha de ser tancat (paret de dos metres d' alçada, arrebossada) al límit d' edificació, segons les alineacions que pertoquin, i construïda la corresponent voravia.
Els tancaments de parcel·les privades o públiques no es poden efectuar amb elements que puguin ocasionar danys a tercers.

Front mínim de parcel·la

No es determina.

Fondària mínima...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR