Decret 208/2022, del 18-5-2022, de modificació del Decret del 30-9-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals en relació amb l' actualització de la nomenclatura de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i dels accessos a la història clínica compartida.

Fecha18 Mayo 2022
Fecha de publicación25 Mayo 2022
Número de Gaceta64
SecciónGovern
GD20220519_11_21_13

Decret 208/2022, del 18 de maig del 2022

Decret 208/2022, del 18-5-2022, de modificació del Decret del 30-9-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals en relació amb l' actualització de la nomenclatura de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i dels accessos a la història clínica compartida.

En el marc de les mesures excepcionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, i amb la finalitat de donar una resposta adequada a les necessitats d' atenció sanitària de la població, es va crear, a finals de març del 2020, un nou dispositiu d' atenció anomenat Centre Intermedi de Control (CIC). L' objectiu era assistir els usuaris que presentaven símptomes moderats, suggeridors d' infecció respiratòria i compatibles amb la COVID-19, que requerien una valoració mèdica però no complien els criteris d' ingrés.

Així, mitjançant el Decret de data 22-4-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 en relació amb l' actualització de la nomenclatura de la CASS, es va crear la lletra clau ' CIC' com a acte mèdic dut a terme per un metge generalista o especialista al CIC i es va establir la tarifa per als facultatius de compte propi en el CIC en una quantitat fixa de 28,57 ' per hora.

Posteriorment, quan la situació assistencial va tornar a la normalitat, es va decidir tancar el CIC mitjançant el Decret del 9-6-2020 de declaració parcial de la fi de la situació d' emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

El mes de setembre del 2020, mitjançant el Decret del 30-9-2020 pel qual s' adopten mesures excepcionals addicionals per la situació d' emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 en relació amb l' actualització de la nomenclatura de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i dels accessos a la història clínica compartida, considerant les dades epidemiològiques i la necessitat assistencial, es va reactivar el dispositiu.

Considerant la situació excepcional viscuda en el marc de la variant Omicron i l' elevat nombre de contagis que es van gestionar, cal actualitzar la quantitat amb la qual Govern remunera els metges que signen conveni amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) quan presten servei al CIC. La finalitat és aproximar la quantitat econòmica que percep un metge quan presta els serveis al CIC a la quantitat que percep quan treballa en el servei de permanències mèdiques. També es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR