Decret 23/2023, del 18-1-2023, d' aprovació del Reglament dels criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives.

Fecha de publicación25 Enero 2023
Fecha18 Enero 2023
Número de Gaceta10
SecciónGovern
GD20230119_12_01_14

Decret 23/2023, del 18 de gener del 2023

Decret 23/2023, del 18-1-2023, d' aprovació del Reglament dels criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives.

Exposició de motius

La Llei 12/2021, del 13 de maig, del Codi de la circulació, publicada al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra del 2 de juny del 2021, deroga el Codi anterior, el Codi de la circulació del 10 de juny de 1999, i les seves modificacions posteriors, excepte l' article 209, que serà vigent fins al moment en què entri en vigor el Reglament previst a la disposició final quarta.

Aquest article 209 del Codi antic és el que regula la matriculació d' embarcacions d' esbarjo i esportives.

La disposició final quarta del nou Codi de la circulació habilita expressament el Govern per aprovar, entre altres, les disposicions reglamentàries necessàries per fixar els criteris de matriculació en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives de les embarcacions d' esbarjo i esportives, enteses com les destinades exclusivament a un ús privat i no comercial.

La disposició transitòria segona del nou Codi de la circulació preveu el règim jurídic aplicable a les embarcacions d' esbarjo i esportives, fins que no entri en vigor el Reglament previst a la disposició final quarta.

Per tot el que s' ha exposat, el departament competent en matèria de transport ha elaborat el Reglament dels criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives.

En el Reglament es preveu el procediment de matriculació de les embarcacions, les persones físiques i jurídiques que les poden matricular, els documents que s' han d' aportar i la matrícula que han de dur. També es regulen el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives i el certificat de matriculació.

La disposició final primera del nou Codi de la circulació preveu que el Govern ha d' aprovar les disposicions reglamentàries necessàries per aplicar aquest Codi.

D' acord amb aquestes consideracions, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, el Govern, en la sessió del 18 de gener del 2023, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article únic

S' aprova el Reglament dels criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives, que entrarà en vigor l' endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra.

Reglament dels criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives

Article 1. Objecte del Reglament

El Reglament dels criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives en el Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives (d' ara endavant, el ' Reglament' ) té per objecte establir el procediment i els criteris de matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives.

Article 2. Àmbit d' aplicació del Reglament

L' àmbit d' aplicació del Reglament són exclusivament les embarcacions d' esbarjo i esportives, destinades exclusivament a un ús privat i no comercial.

Article 3. Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives

1. El Govern disposa del Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives, en què figuren les dades de les embarcacions d' esbarjo i esportives, les persones que les han matriculat i els canvis de titularitat posteriors.

2. El ministre titular del departament competent en matèria de transport assumeix la direcció i la responsabilitat del Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives.

3. Les competències d' aquest Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives queden assumides pel Registre de Vehicles.

4. És competència exclusiva del departament competent en matèria de transport l' aplicació de les disposicions legislatives i reglamentàries relatives a la matriculació de les embarcacions d' esbarjo i esportives.

5. Queda prohibida la matriculació al Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives de tota mena d' embarcació per a ús comercial, exceptuant l' embarcació escola dels clubs nàutics degudament autoritzats pel Govern d' Andorra, ja sigui de transport de mercaderies, xàrters o altres.

6. Queda prohibida la matriculació al Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives de tota embarcació que no disposi de la inspecció tècnica (ITB) en la data en què es pretén fer la importació a Andorra.

7. Per matricular una embarcació al Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives, a més de la documentació indicada en els articles 8 i 9 d' aquest Reglament segons escaigui, el propietari pot delegar una altra persona, física o jurídica, perquè faci la matriculació. La delegació s' ha de fer amb poders notarials en la llengua oficial del Principat, segons la normativa vigent.

8. A efectes del Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives, les persones jurídiques són representades per qui exerceix la seva representació o per qui és l' apoderat per l' òrgan de govern.

9. Tota embarcació que sigui propietat d' un resident, andorrà o estranger legalment establert al Principat d' Andorra, pot ser matriculada al Registre d' Embarcacions d' Esbarjo i Esportives sempre que reuneixi les condicions requerides per la normativa vigent en matèria de construcció de vaixells i les d' aquest Reglament.

10. En cas de no complir la normativa vigent, l' embarcació ha de ser reexportada.

11. Poden matricular embarcacions d' esbarjo o esportives al seu nom:

a) Les persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR