Decret 253/2022, del 15-6-2022, pel qual s' autoritza un avenç de fons per finançar la primera fase del Programa de digitalització d' empreses.

Fecha de publicación22 Junio 2022
Fecha15 Junio 2022
SecciónGovern
GD20220617_09_09_16

Decret 253/2022, del 15 de juny del 2022

Decret 253/2022, del 15-6-2022, pel qual s' autoritza un avenç de fons per finançar la primera fase del Programa de digitalització d' empreses.

La societat actual demana un canvi en els models i deixa enrere les formes de fer tal com s' havien conegut fins ara. Les persones volen més autonomia i control de les seves gestions; canvien els hàbits, els modes de consum i comunicació i l' ocupació del temps lliure, i cerquen noves experiències. La pandèmia de la COVID-19 ha accelerat aquest procés de canvi i ha mostrat les noves oportunitats que la digitalització pot oferir.

Tot això obliga les administracions i entitats del sector públic, el sector privat i altres agents econòmics a posar les persones en el centre de qualsevol activitat i procés. Han de treballar per trobar la millor manera de prestar els seus serveis, perquè l' usuari els rebi de manera autònoma, àgil i segura, i oferir la informació -que és canviant- amb immediatesa, sense contacte, però amb un retorn d' informació continu.

Dins de les diferents línies d' actuació, el Govern, conjuntament amb el Comitè de Direcció d' Andorra Digital de la Fundació Privada del Sector Públic Andorra Recerca i Innovació, Andorra Desenvolupament i Inversió, SAU i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d' Andorra, busca potenciar la transformació del teixit empresarial del país cap a empreses digitals i transformadores, i donar-hi suport.

Mentre que les grans empreses tenen més fàcil l' accés als mitjans necessaris per abordar els canvis tecnològics, les petites i mitjanes empreses s' enfronten a dificultats d' accés a diferents mitjans com la informació, les eines específiques, les capacitats tècniques i el finançament. S' enfronten també al repte d' adaptar el seu model de negoci als nous escenaris.

Així, s' ha identificat la necessitat de posar el focus en la digitalització de les empreses andorranes. I, concretament, per tal d' aconseguir les transformacions estructurals i donar suport a les empreses per assolir els objectius de la digitalització, s' ha dissenyat el Programa de digitalització d' empreses (PDE).

D' aquesta manera, mitjançant el PDE s' espera que les empreses participants obtinguin un seguit de beneficis, com ara la millora de la competitivitat implementant solucions digitals i projectes de transformació, augmentar la productivitat i generar ocupació, i promoure millores en l' economia del país, la productivitat i l' ocupació.

Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR