Decret 407/2021, del 9-12-2021, d' aprovació del Reglament de modificació del Reglament de construcció.

Fecha de publicación10 Diciembre 2021
Fecha09 Diciembre 2021
SecciónGovern
Número de Gaceta131
GR20211210_11_13_57

Decret 407/2021, del 9 de desembre del 2021

Decret 407/2021, del 9-12-2021, d' aprovació del Reglament de modificació del Reglament de construcció.

Exposició de motius

El Govern, en la sessió del 13 de maig del 2020, va aprovar el Decret d' aprovació del Reglament de construcció, publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra el dia 20 de maig del 2020, que va entrar en vigor el mateix dia de ser publicat.

L' article 113 bis, apartat 5, estipula que en el cas d' edificis inacabats amb el procés de construcció aturat o interromput, passats dotze mesos a comptar de la data de caducitat de la llicència urbanística, i si l' edifici no compta amb els tancaments, la coberta, les façanes i els acabats exteriors finalitzats, el comú corresponent ha de requerir al titular de la llicència que enderroqui l' edificació en un termini de temps determinat. L' enderroc és a càrrec del titular de la llicència, i si dins el termini fixat el titular de la llicència no executa el que ordena el comú, ho fa el mateix comú.

Ara bé, la disposició transitòria tercera del Reglament ofereix una sortida, acotada en el temps però de termini raonable, amb la intenció de posar a mans dels propietaris una opció que evitaria l' enderroc imposat per l' article 113 bis. La disposició transitòria tercera possibilita atorgar llicències de reforma o rehabilitació d' edificis inacabats amb llicència caducada, encara que es trobin en règim de fora d' ordenació per paràmetres d' edificació o d' habitabilitat actualment vigents, i sempre que la llicència ara sol·licitada compleixi els requisits d' habitabilitat i tota altra normativa urbanística i de la construcció que eren vigents a la data de l' atorgament de la darrera llicència urbanística. A més, la disposició transitòria estableix altres requisits complementaris a les dos condicions principals que s' han exposat.

Es constata que al nostre país hi ha un cert nombre d' edificis inacabats, els quals consten, en gran part dels casos, només d' una estructura nua. La voluntat de la disposició transitòria tercera del Reglament de construcció és oferir una sortida raonable als edificis inacabats, per tal que puguin ser finalitzats. Els motius de l' aturada indefinida de la construcció dels edificis poden haver estat diversos, però, en tot cas, hi ha canvis de normativa posteriors a la caducitat de la llicència inicial que en poden impedir l' acabament, llevat que s' enderroqui completament la part ja construïda. L'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR