Decret 440/2022, del 26-10-2022 de creació del títol estatal de màster en analítica de dades.

Fecha de publicación02 Noviembre 2022
Fecha26 Octubre 2022
Número de Gaceta129
SecciónGovern
GD20221028_12_27_25

Decret 440/2022, del 26 d' octubre del 2022

Decret 440/2022, del 26-10-2022 de creació del títol estatal de màster en analítica de dades.

Exposició de motius

L' article 7 de la Llei 14/2018, del 21 de juny, de l' ensenyament superior estipula que el Govern estableix les titulacions, de qualsevol nivell, que tenen caràcter estatal, les quals s' estructuren sobre la base dels cicles establerts en el marc de l' Espai Europeu d' Ensenyament Superior (EEES) i queden referenciades en el Marc andorrà de qualificacions (MAQ).

El primer cicle condueix al grau de bàtxelor, el segon al de màster, i el tercer al de doctor.

La titulació de màster en analítica de dades pretén que els seus titulats obtinguin una alta qualificació en l' àmbit de l' analítica de dades. La titulació formarà persones qualificades per identificar, capturar, preparar, analitzar, interpretar i visualitzar dades a fi d' extreure' n el seu valor per poder generar avantatges competitius i ajudar a qualsevol organització a prendre decisions.

D' acord amb aquestes consideracions, el Govern, en la sessió del 26 d' octubre del 2022, a proposta de la ministra d' Educació i Ensenyament Superior, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article 1. Creació del títol de màster en analítica de dades

Es crea el títol universitari de primer cicle, de caràcter estatal, de màster en analítica de dades.

Article 2. Requisits per obtenir el títol

L' obtenció del títol de màster en analítica de dades requereix:

a) Haver superat tots els crèdits del pla d' estudis corresponent, aprovat pel Govern.

b) Haver dipositat els drets d' expedició del títol corresponent.

El ministeri competent en matèria d' ensenyament superior expedeix els títols estatals.

Article 3. Perfil professional

L' obtenció del títol de màster en analítica de dades ha de permetre als titulats dissenyar, dirigir, emprendre o dur a terme projectes en l' àmbit de la gestió i de l' analítica de dades, independentment de la seva mida, per extreure' n valor. Més concretament, els ha de capacitar per saber identificar, recollir, preparar i analitzar les dades clau d' una organització, de qualsevol sector, aplicant algorismes basats en aprenentatge automàtic o en mètodes estadístics; visualitzar i comunicar els resultats de l' anàlisi tenint en compte els objectius establerts; així com interpretar i contextualitzar els resultats per facilitar la presa de decisions relatives a la cerca de noves oportunitats de negoci o l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR