Decret 45/2022, del 2-2-2022, pel qual s' aprova la modificació del Reglament del joc del bingo.

Fecha de publicación09 Febrero 2022
Fecha02 Febrero 2022
Número de Gaceta19
SecciónGovern
GR20220203_11_39_05

Decret 45/2022 del 2 de febrer del 2022

Decret 45/2022, del 2-2-2022, pel qual s' aprova la modificació del Reglament del joc del bingo.

Exposició de motius

Per decret de data 28 de desembre del 2016, publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra el 4 de gener del 2017, el Govern va aprovar el Reglament del joc del bingo.

Aquest Reglament, que es desenvolupà per mandat legislatiu i de conformitat amb les disposicions de la Llei 37/2014, de l' 11 de desembre, de regulació dels jocs d' atzar, s' estructurà en deu capítols, dos disposicions transitòries, una disposició derogatòria i un annex. Aquesta norma reglamentària pretenia regular l' explotació de l' activitat del joc del bingo, des del règim d' atorgament de la llicència de classe B fins a l' exercici de l' activitat del joc del bingo, passant pel funcionament del joc del bingo tradicional i el del joc del bingo interconnectat, els requisits i criteris d' homologació, l' exportació i la destrucció dels equipaments de jocs d' atzar, el personal al servei de les sales de bingo, i finalment, i no gens menys important, la publicitat i el joc responsable.

Des de l' entrada en vigor d' aquest text fins a l' actualitat, l' explotació d' aquesta modalitat de joc d' atzar ha experimentat una notable evolució i adaptabilitat pel que es refereix al desenvolupament dinàmic i la innovació tecnològics en matèria d' equipaments de jocs d' atzar, que ha donat lloc a l' homologació de nous models de joc, incloent-hi, per primera vegada al Principat, equipaments de joc multi posició.

En aquest sentit, esdevé necessària la modificació del Reglament del joc del bingo a fi d' adaptar-lo a les circumstàncies actuals, sempre des de la perspectiva garantista quant a l' aplicació de polítiques preventives destinades a evitar el joc excessiu o patològic, en avinença amb la comesa del regulador del joc.

Aquesta modificació consisteix principalment en la introducció de disposicions que delimiten l' explotació del joc del bingo, i en particular de les màquines recreatives amb premi programat instal·lades a les sales de bingo, des d' una perspectiva integral de joc responsable. Subsidiàriament, es modifiquen certs paràmetres quant a l' obtenció de la llicència de classe I per part del personal al servei de les sales de bingo.

Amb aquest propòsit, l' article 1 suprimeix l' obligatorietat d' obtenir la llicència de classe I prèviament a l' entrada en funcions de qualsevol persona assalariada, sigui al títol que sigui, i qualsevol mandatari social, inclosos els administradors, els directius i, en general, qualsevol persona investida de poders executius de l' operador de joc. En aquest sentit, es deixa l' apartat sense contingut, ja que no es considera un requisit previ.

L' article 2 modifica el nom de l' antic Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) per ' Autoritat Financera Andorrana' (AFA), una de les entitats a les quals el regulador pot requerir l' informe corresponent a l' efecte de resoldre l' atorgament de la llicència de classe B.

L' article 3 introdueix la limitació del nombre màxim de posicions de joc que poden integrar les màquines multi posició instal·lades a les sales de joc del bingo. Aquesta limitació s' hi inclou en consonància amb el que està establert a la disposició addicional primera de la Llei 4/2021, del 22 de març, de text consolidat de regulació dels jocs d' atzar, que faculta la determinació per via reglamentària dels tipus de jocs d' atzar autoritzats, les seves funcions i les condicions en les quals poden ser oferts.

L' article 4, Personal al servei de les sales de bingo, llicència de classe I, suprimeix l' obligatorietat d' obtenir de manera prèvia la llicència de classe I, per part del personal al servei del bingo, en concordança amb la modificació aportada per l' article 1.

L' article 5 introdueix una restricció a l' obtenció de la llicència de classe I, i consegüentment al lliure exercici de qualsevol activitat professional relacionada directament amb l' explotació dels jocs d' atzar autoritzats amb la llicència de classe B. Aquesta restricció consisteix en una mesura de protecció per a totes les persones que hagin estat inscrites al Registre General d' Interdiccions d' Accés al Joc d' Atzar, de forma voluntària o per resolució judicial.

L' article 6 incorpora la possibilitat de practicar modificacions substancials sobre els equipaments de jocs d' atzar ja existents i autoritzats, sempre que se segueixin els processos habituals d' homologació i aprovació.

L' article 7 introdueix al Reglament el valor màxim de les apostes d' una partida per a les màquines recreatives amb premi programat, instal·lades a les sales de joc del bingo.

L' article 8 inclou una limitació en relació amb el premi màxim que cada màquina pot lliurar, en una mateixa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR