Decret 53/2022, del 9-2-2022, d' aprovació del Reglament de la Comissió Nacional de l' Habitatge.

Fecha de publicación16 Febrero 2022
Fecha09 Febrero 2022
SecciónGovern
Número de Gaceta22
GR20220210_12_42_41

Decret 53/2022, del 9 de febrer del 2022

Decret 53/2022, del 9-2-2022, d' aprovació del Reglament de la Comissió Nacional de l' Habitatge.

Exposició de motius

El Govern, mitjançant el Decret del 10 de juliol del 2019, va aprovar la creació de la Taula Nacional de l' Habitatge com a òrgan consultiu i de participació en l' àmbit de l' habitatge i posteriorment, mitjançant el Decret 50/2021, del 17 de febrer, va ampliar-ne la composició, en compliment de la disposició addicional primera de la Llei 15/2020, del 26 de novembre, de mesures urgents en matèria d' arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu.

L' article 12 de la Llei 15/2021, del 17 de juny, de creació de l' Institut Nacional de l' Habitatge crea alhora la Comissió Nacional de l' Habitatge com a òrgan consultiu i de participació en els àmbits d' acció previstos en aquesta Llei. La Llei 15/2021 estableix unes directrius pel que fa a la composició de la Comissió Nacional de l' Habitatge; tot i així, deixa per a la via reglamentària la regulació de la naturalesa, la composició, l' organització, el funcionament i les funcions d' aquesta Comissió.

La creació de l' Institut Nacional de l' Habitatge i de la Comissió com a òrgan consultiu i de participació seu fa necessari repensar l' estructura i el funcionament de la fins ara Taula Nacional de l' Habitatge perquè s' adapti al seu rol. I així, amb la finalitat d' aprofundir en l' estudi de les àrees d' actuació de la mateixa Comissió, s' han creat dos nivells organitzatius: d' una banda, el Ple, que reuneix totes les persones que componen la Comissió (representants del Govern, dels comuns i de les institucions i entitats de l' àmbit de l' habitatge) i que està presidit pel president del Comitè Director de l' Institut Nacional de l' Habitatge, i, d' altra banda, els grups de treball que, d' una forma dinàmica i per assolir objectius específics, estan formats per membres del Ple per analitzar i treballar propostes i aixecar-les al Ple perquè les aprovi.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta del ministre de Territori i Habitatge i vist l' informe favorable de l' Institut Nacional de l' Habitatge de 7 de febrer del 2022, el Govern, en la sessió del 9 de febrer del 2022, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Article únic

S' aprova el Reglament de la Comissió Nacional de l' Habitatge, que entra en vigor l' endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra.

Reglament de la Comissió Nacional de l' Habitatge

Article 1. Objecte del Reglament

1. Aquest Reglament té com a objecte regular la Comissió Nacional de l' Habitatge (d' ara endavant, ' la Comissió' ) a l' empara de l' article 12 de la Llei 15/2021, del 17 de juny, de creació de l' Institut Nacional de l' Habitatge (d' ara endavant, ' la Llei 15/2021' ).

2. Aquest Reglament regula, en concret, la naturalesa, l' objectiu i l' adscripció, les funcions, la composició, els òrgans i el funcionament de la Comissió.

Article 2. Naturalesa, objectiu i adscripció

1. D' acord amb l' apartat 1 de l' article 12 de la Llei 15/2021, la Comissió es constitueix com un òrgan consultiu i de participació en els àmbits d' acció previstos per la Llei 15/2021.

2. La Comissió s' adscriu a l' Institut Nacional de l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR