Decret 569/2022, del 28-12-2022, d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra.

Fecha de publicación04 Enero 2023
Fecha28 Diciembre 2022
Número de Gaceta2
SecciónGovern
GD20221229_12_23_20

Decret 569/2022, del 28 de desembre del 2022

Decret 569/2022, del 28-12-2022, d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra.

Exposició de motius

La Llei d' economia digital, emprenedoria i innovació regula al títol XI la Passarel·la d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra. En aquest àmbit material, el Decret d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra regula l' intercanvi lícit de dades i documents amb la voluntat de reduir el cost de les càrregues administratives i com a eina de dinamització de l' economia i de lluita contra el frau. Amb aquesta finalitat, l' article 166 de la norma permet que les dades siguin accessibles a qui les requereixi, sempre que hi hagi una base legitimadora per a aquest intercanvi.

L' intercanvi de dades ha de complir la normativa aplicable en matèria de protecció de dades personals, incloent-hi els principis de minimització de les dades, exactitud, limitació de l' emmagatzematge, integritat i confidencialitat, necessitat, proporcionalitat i limitació de la finalitat. Així mateix, es preveu el compliment de la normativa aplicable en matèria d' interoperabilitat, i dels principis de seguretat i de protecció de la privacitat des del disseny i el respecte dels drets fonamentals de les persones, inclosos els relacionats amb la transparència.

Aquest Decret d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra consta de tretze articles, una disposició addicional, una disposició final i un annex.

Ateses les consideracions esmentades, a proposta del cap de Govern, el Govern, en la sessió del 28 de desembre del 2022, aprova el Decret 569/2022, del 28-12-2022, d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra.

Article 1. Objecte

1. Aquesta norma té per objecte regular el règim jurídic de la Passarel·la d' intercanvi de dades i documents del Principat d' Andorra (d' ara endavant, ' PIDA' ) en desenvolupament de la Llei d' economia digital, emprenedoria i innovació.

2. L' aplicació d' aquest Decret és sense perjudici del règim aplicable al dret d' accés als documents i a les especialitats previstes en la seva normativa reguladora.

Article 2. Àmbit subjectiu d' aplicació

1. Aquest Decret s' aplica al Govern i els òrgans posats sota la seva direcció i els òrgans que en depenen, a les entitats subjectes al Codi de l' Administració, i als interessats.

2. Aquest Decret s' aplica de forma voluntària a la resta d' entitats, les quals poden quedar vinculades pel que estableix aquest Decret mitjançant la signatura voluntària d' instruments d' adhesió.

Article 3. Entitat responsable

1. L' intercanvi de dades i documents és responsabilitat de la Secretaria d' Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics.

2. La Secretaria d' Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics és el propietari dels serveis comuns de la PIDA i del panell de suport tècnic i es responsabilitza del desenvolupament, la disponibilitat, la supervisió, l' actualització, el manteniment, la seguretat i l' allotjament de la mateixa Passarel·la.

Article 4. Legitimació de l' intercanvi

L' intercanvi de dades i documents es duu a terme, si escau, després de valorar la normativa general i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR