Decret 570/2022, del 30-12-2022, pel qual s' aprova la modificació del Reglament de l' impost general indirecte.

Fecha de publicación02 Enero 2023
Fecha30 Diciembre 2022
Número de Gaceta1
SecciónGovern
GD20221230_13_53_36

Decret

Decret 570/2022, del 30-12-2022, pel qual s' aprova la modificació del Reglament de l' impost general indirecte.

Exposició de motius

La Llei 41/2022, de l' 1 de desembre, de mesures de protecció, d' estímul del mercat i de governança en l' àmbit de l' habitatge preveu, en l' article 5, un tipus de gravamen específic de l' impost general indirecte per a l' adquisició d' habitatges destinats al mercat de lloguer.

Aquest benefici fiscal que s' incorpora mitjançant l' addició d' un nou article 60 ter a la Llei 11/2012, del 21 de juny, de l' impost general indirecte, necessita un desenvolupament reglamentari dels mecanismes pràctics de sol·licitud, liquidació i comprovació d' aquestes operacions.

A proposta del ministre de Finances i portaveu, el Govern, en la sessió del 30 de desembre del 2022, aprova aquest Decret, que entra en vigor el mateix dia de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d' Andorra, amb el contingut següent:

Article 1

S' introdueix un nou article 15 bis al Reglament de l' impost general indirecte, que queda redactat de la manera següent:

' Article 15 bis. Tipus de gravamen específic

Per a l' aplicació del tipus de gravamen específic per a l' adquisició d' habitatges destinats al mercat de lloguer sota les condicions previstes a l' article 60 ter de la Llei, és necessari:

a) Que l' adquirent presenti, davant les oficines de l' Administració tributària, el formulari ' Comunicació d' aplicació d' un tipus de gravamen específic' , prèviament a la liquidació de l' impost, per notificar la voluntat d' acollir-se a aquest benefici fiscal. Aquesta comunicació ha de contenir la informació següent:

- El nom i el número de registre tributari de l' adquirent.

- El nom i el número de registre tributari del transmitent.

- La identificació de l' immoble transmès, que ha d' incloure el domicili o la situació de la finca, la zona i la parròquia, i la superfície.

- Una manifestació que l' adquirent es dedica o es dedicarà a l' arrendament d' habitatges i pretén arrendar l' immoble adquirit durant un termini mínim de cinc anys.

Si el procediment de liquidació es fa davant del fedatari públic, l' obligat tributari ha de presentar el comprovant de la presentació de la comunicació a l' Administració tributària, per tal de poder autoliquidar l' impost a l' empara d' aquest benefici fiscal.

b) Que des de la data de liquidació de l' impost, l' adquirent arrendi l' immoble adquirit durant com a mínim cinc anys, d' acord amb les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR