Decret del 26-02-2014 de modificació del Decret del 25-02-2009 d’establiment del títol de màster en odontologia.

Decret de modificació del Decret del 25-02-2009 d’establiment del títol de màster en odontologia

El Govern estableix les titulacions, de qualsevol grau, que tenen caràcter estatal, tal com preveu l’article 8 de la Llei 12/2008, d’ordenació de l’ensenyament superior.

L’any 2009 el Govern va aprovar la creació del títol estatal de màster en odontologia, que enguany es revisa per adaptar-lo plenament a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i per solucionar així algunes disfuncions de contingut i de forma que presentava el decret de creació de la titulació anterior.

L’evolució de l’aplicació a Andorra dels principis de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior ha propiciat alguns canvis en el màster en odontologia, per tal d’harmonitzar-lo amb la resta de noves titulacions universitàries que s’han creat els darrers anys.

Aquesta nova norma té en compte els estàndards europeus en la matèria i proporciona les directrius generals a fi de garantir una formació sòlida i de qualitat que respongui a les necessitats dels futurs professionals de l’odontologia.

La professió d’odontòleg, regulada arreu d’Europa, requereix una formació superior de tipus llarg, altament especialitzada i que aporti coneixements científics capdavanters en aquesta disciplina sense descuidar, però, la vinculació amb la salut de les persones i amb les polítiques públiques en l’àmbit sanitari.

D’acord amb aquestes consideracions, el Govern, en la sessió del 26 de febrer del 2014, a proposta de la ministra d’Educació i Joventut, modifica el Decret del 25-02-2009 d’establiment del títol de màster en odontologia.

Article 1

Establiment del títol de màster en odontologia

Es crea el títol universitari de segon cicle, de caràcter estatal, de màster en odontologia.

Article 2

Requisits per obtenir el títol

L’obtenció del títol de màster en odontologia requereix:

  1. Haver superat tots els crèdits del pla d’estudis corresponent aprovat pel Govern.

  2. Haver dipositat els drets d’expedició del títol corresponent.

Article 3

Competències professionals

L’obtenció del títol de màster en odontologia atorga les competències professionals per a l’exercici de la professió d’odontòleg.

Article 4

Accés

Per accedir als ensenyaments estatals de màster en odontologia cal complir les condicions establertes al Decret de regulació de l’accés als ensenyaments estatals de bàtxelor.

Article 5

Plans d’estudis

  1. La formació de màster en odontologia consta d’una part teòrica que es fa en institucions d’ensenyament superior acreditades pel Govern i d’una part pràctica que es porta a terme mitjançant estades formatives en centres odontològics degudament acreditats pels ministeris responsables...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR