Decret del 23-06-2010 de creació i funcionament de la Taula permanent per a la formació en el treball.

Decret de creació i funcionament de la Taula permanent per a la formació en el treball

Exposició de motius

Entre mitjans del mes d’octubre del 2009 i mitjans del mes de gener del 2010, en el marc de les taules de diàleg per a un pacte per al treball i el desenvolupament econòmic, van tenir lloc les reunions de la Taula dedicada als recursos humans, les qualificacions, la formació i la carrera professional.

El fructífer debat que es va desenvolupar en el marc d’aquestes reunions ha servit per fixar un total de vuit compromisos i trenta-tres accions amb l’objectiu d’assolir vies de millora del marc laboral actual i atacar el disseny d’un sistema formatiu de caràcter professional i ocupacional que no doni l’esquena a la realitat i que ajudi a conciliar els interessos en matèria de formació professional i formació ocupacional dels treballadors actuals i dels que s’incorporaran en breu al mercat laboral, amb les necessitats explicitades per les empreses.

Per assolir aquesta fita es parteix d’un primer compromís que consisteix en la creació d’una Taula permanent per a la formació en el treball, amb funció consultiva, i que aplegui en un mateix espai de debat amb caràcter de permanència representants de les associacions empresarials més representatives, de les organitzacions sindicals principals i del Govern.

Aquesta composició respon a les inquietuds expressades pels representants dels agents socials en el si de les reunions de les taules de desenvolupament, i al convenciment que les seves aportacions en el marc d’una taula específica permanent contribuiran a l’enriquiment de les propostes que resultin de l’intercanvi d’informació i de l’anàlisi posterior des de les diverses perspectives.

A proposta de la ministra de Salut, Benestar i Treball, el Govern d’Andorra, en la sessió del dia 23 de juny del 2010, acorda:

Article únic

S’aprova el Decret de creació de la Taula permanent per a la formació en el treball.

Decret

de creació de la Taula permanent per a la formació en el treball

Article 1

Naturalesa

La Taula permanent per a la formació en el treball és un òrgan consultiu del Govern en matèria de formació ocupacional i continuada en el treball. Aquest òrgan està adscrit al ministeri encarregat del treball.

Article 2

Composició

  1. La comissió es compon de dotze membres titulars i quatre membres suplents designats en qualitat de representants del Govern, de les organitzacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR